Mai are rost să vorbim despre Bugatti şi alte Logan-uri sau trecem la subiect? (video)

Autor: Alexandru Banu 15 nov. 2017 Știri auto
Mai are rost să vorbim despre Bugatti şi alte Logan-uri sau trecem la subiect? (video)

Ne place să scriem şi să găsim comparaţii exagerate. Iar cei care aveţi stilul limbii şi al umorului, nu aveţi cum să nu ne înţelegeţi. Sigur că nu putem compara un Logan cu un Veyron, însă de dragul acestei minunăţii, putem face orice azi. Pentru că şi EI au făcut o nenorocire de maşină.

Acum vreo 3 zile am vorbit despre Devel Sixteen, o maşină făcută de un atelier american condus de inginerul Steve Morris. Omul a promis de câţiva ani o maşină cu 5.000 de cai şi uite că azi 15 noiembrie, o avem.

Are un motor V16, acelaşi despre care tot vorbim de vreo 2 ani. Are 12.3 litri capacitate şi … 5.000 de cai putere, Chiar are 5.000 de cai putere. Câţi o pune jos dintre toţi ăştia, mai avem de văzut, iar Devel de demonstrat. Mai sunt două variante ale producătorului din Dubai. Dacă nu v-am reamintit, da, maşina e construită pentru dubaiezi şi e nepreţuită. Spuneam de variante de putere un pic mai normale. Normale în comparaţie cu 5.000 de cai, dar tot mult peste tot ce s-a scos până acum. Prima are un V8 de 2.000 de cai, iar a doua are acelaşi V8 dar care scoate 3.000 de cai. E o versiune de curse.

Sigur că Devel-ul de 5.000 de cai este o maşină de expoziţie şi nimeni nu şi-ar cumpăra aşa ceva. Oricum nouă ni se pare că tot ce are mai mult de 4-500 de cai e o aberaţie dacă nu te tragi la liniuţe. Viteza maximă a lui Devel Sixteen este de un pic peste 500 km/h, spun producătorii. Şi asta rămâne de probat undeva unde o fi atâta loc pe Pământul ăsta ca să prinzi viteza asta (poate tot la “saramura” de la Bonneville, SUA).

Înăuntru, maşina nu este încă gata de expoziţie, dar ce mai contează interiorul când ai o maşină cu 5.000 de cai? Poţi să pui şi scaune de la Casa Rusu în ea că tot e cea mai tare maşină din lume. La acelaşi stand Devel, modelul 60 a fost prezentat şi el, un offroader cu 6 roţi şi cu un motor V8 turbo, de 6.7 litri, 720 de cai şi 1.000Nm cuplu.

Materialul video are 10 minute şi e făcut de Shmee – unul dintre cei mai intruzivi vloggeri de maşini din lume.

VIDEO DEVEL SIXTEEN LA SALONUL AUTO DE LA DUBAI

Autor Alexandru Banu

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide