MAI reînnoieşte parcul auto al instituţiei

Autor: Mediafax 20 mart. 2018 Știri auto
MAI reînnoieşte parcul auto al instituţiei

MAI a demarat procedura de licitaţie pentru achiziţia mai multor autovehicule, între care maşini de poliţie, de intervenţie şi de patrulare, autobuze, motociclete şi autoutilitare, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 100 de milioane de lei.

„Ministerul Afacerilor Interne a început procedura pentru achiziţia de autospeciale pentru structurile sale, la data de 16 martie fiind publicat în SEAP anunţul cu privire la organizarea unei licitaţii publice pentru încheierea unui acord-cadru de furnizare de autovehicule cu dotări specifice, autoutilitare, autoturisme, autobuze şi motociclete necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţilor operative. Pentru fiecare dintre cele 20 de loturi de vehicule menţionate în anunţul de organizare a licitaţiei publice se vor încheia contracte subsecvente trimestriale, cu termen maxim de livrare 30.11.2018”, au precizat reprezentanţii MAI, într-un comunicat de presă.

Totodată, aceştia au mai subliniat că vor fi cumpărate câteva sute de autovehicule.

„Având în vedere suma de bani disponibilă, urmează să fie achiziţionate cel puţin 700 de maşini de poliţie, 140 de autovehicule de intervenţie şi patrulare, 3 autobuze, 135 de autovehicule pentru munca operativă, 35 de autospeciale de transport reţinuţi, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliţie, 90 de autovehicule pentru munca specifică Poliţiei de Frontieră. La repartizarea pe loturi s-au avut în vedere următoarele criterii: ponderea deficitului şi necesarul structurii, starea tehnică şi vechimea parcului auto, precum şi priorităţile de dotare ale structurilor cu atribuţii de combatere a infracţionalităţii economico-financiare sau judiciare (în special a celor care vin în contact direct cu cetăţeanul), a asigurării mobilităţii structurilor cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. În prezent, din totalul de vehicule prevăzute în tabelele de înzestrarea ale structurilor MAI sunt asigurate 53,7% mijloace transport. Dintre acestea, 25% au o vechime de exploatare cuprinsă între 5 şi 10 ani”, explică MAI.

Acest demers este, mai arată sursa citată, primul pas efectuat în acest an pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţi, alte investiţii urmând să se facă în echipamente de protecţie sau pentru reabilitarea unor sedii, inclusiv a unor posturi de poliţie.

„Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 03.05.2018, ora 16:00, data limită de evaluare a ofertelor fiind 31.08.2018, ora 18:00. Durata acordului este de şase luni, iar valoarea este cuprinsă între 85.394.316,96 şi 100.818.781,75 lei, fără TVA. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut”, mai explică MAI.

Sursă: Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide