Maserati Levante, lansat în premieră mondială la Geneva – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 03 mart. 2016 Știri auto

 


Maserati a intrat pe segmentul SUV-urilor prin lansarea modelului Levante, în premieră mondială la Salonul Internaţional Auto de la Geneva. 

Maserati Levante va fi disponibil cu două motorizări, un diesel de 275 de cai-putere şi un V6 Twin-Turbo pe benzină construit de Ferrari care dezvoltă 350 de cai-putere. Motorul pe benzină a fost consturit de Ferrari, dar dezvoltat de Maserati.

Pentru Levante, V6 va fi cel mai puternic motor, V8-ul constructorului fiind păstrat pentru Quattroporte.

Primul SUV al constructorului italian se laudă cu un sprint până la 100km/oră realizat în 5,2 secunde şi o viteză maximă de 260 km/oră.

Maserati a testat Levante pe 5 continente, expunându-l la condiţii meteo care au variat între -35 de grade şi 50 de grade Celsius. 

Levante, ca şi celelalte modele ale italienilor de la Maserati, a primit sistemul de tractiune integrală inteligentă S4. Prin Levante, compania nu doar că îşi îmbogăţeşte gama de modele, dar îşi face şi intrarea în mult-râvnitul segment al SUV-urilor, unde toţi constructorii vor să intre, dacă nu au intrat deja.

Tot mai mulţi constructori aflaţi în urmă cu câţiva ani departe de această zonă au făcut pasul, probabil inspiraţi de succesul comercial de care se bucură aceste maşini. Astfel, Bentley (Bentayga), Lamborghini (Urus), Jaguar (F-pace) şi Rolls-Royce (Cullinan) au intrat sau urmează să intre pe segment, unde Porsche se bucură deja de  succes cu Cayenne.

Maserati Levante va porni de la preţuri începând cu aproape 73.000 de euro şi îl putem aştepta în Europa în luna mai a anului curent, va ajunge în iulie în Asia, apoi în septembrie în SUA. Timpul de aşteptare pentru livrare ar urma să fie undeva la 3-4 luni.

Prin Levante, Maserati vrea să atragă clienţi noi, pe lângă completarea gamei. Principala piaţă pentru Levante ar urma să fie China, potrivit lui Giulio Pastore, General Manager Maserati Europe. Primul SUV al constructorului italian ar putea reprezenta până la 50% din viitoarele vânzări ale mărcii.

Pentru  moment, Maserati nu ia în considerare construirea unui alt SUV, a mai declarat Pastore. 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide