Maşina a fost prinsă azi camuflată la intrarea în România (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 03 oct. 2017 Știri auto

Mai ştiţi când înnebuneam să vedem pe internet poze cu maşini în teste? Acele maşini camuflate. Fotografii le-au pândit dintotdeauna în zonele de teste ale producătorilor, pe lângă fabrici şi pe unde se mai zvonea că se testează. Orice detaliu minuscul lăsat descoperit devenea un pariu cu lansarea. Oare ce o fi, cine şi ce o fi lansând acum?

Cu timpul, producătorii au început să-şi “aranjeze” pictorialele spion. E greu să te mai fereşti, aşa că e mai bine să pregăteşti promovarea şi audienţa pentru produsul pe care vrei să-l lansezi. Lumea devine interesată, iar impactul lansării va fi mult mai mare. E greu să te ascunzi pentru că singurul loc în care poţi să te ascunzi e pe circuitul propriu de teste. Dacă ai. Dar majoritatea producătorilor de maşini, îl au.

Treaba e că – pe circuit –  maşina nu e testată în condiţii reale de trafic, cu alte maşini în jur, pietoni, condiţii de drum. Rolls Royce, de pildă, se duce şi la Polul Nord ca să testeze o maşină. Deşi nu am văzut încă urşi polari la volanul unui Rolls, explicaţia e tehnică. Trebuie să vezi cum se comport maşina la temperaturi diferite, pe suprafeţe diverse de rulare şi în alte contexte. Sigur că Rolls s-a dus la Polul Nord cu SUV-ul pe care urmează să-l lanseze, primul din istoria brand-ului.

Aşa s-a transformat totul într-o industrie a pozelor spion, în care fotografii urmăresc subiectul şi iau bani pe poză aşa cum fac fotografii de vedete pentru publicaţiile de cancan. Sunt companii specializate pe aceste servicii, care vând seturi de poze publicaţiilor.

Exemplul de azi e din România, de când a devenit şi România o ţară viabilă pentru teste. Sperăm că nu numai gropile califică ţara noastră la aceste teste cu maşini camuflate. George Bufan, fotograf, ne-a trimis aceste poze şi un filmuleţ cu ceea ce pare a fi un Range Rover (că doar din 2014 nu s-a mai lansat unul). Poate fi un facelift sau un model nou. Maşina are plăcuţe de înamtriculare englezeşti, aşa că posibilitatea unui Range în teste e astfel mai mare. Totuşi, într-una dintre poze, volanul e pe partea stânga. Mulţumim, George, probabil că ai dreptate, trebuie să fie un Range. Mai mare şi mai tare decât toate Range-urile scoase de Land Rover până azi.

RANGE ROVER 2018? (POZE SPION ÎN ROMÂNIA)

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide