Maşina perfectă de familie. După prima pedală se termină cu divorţ (video)

Autor: Alexandru Banu 03 apr. 2018 Știri auto
Maşina perfectă de familie. După prima pedală se termină cu divorţ (video)

Dacă în timp ce citeşti acest articol se aud scâncete prin casă, trebuie să-ţi schimbi maşina. Dacă eşti acasă azi, marţi, la ora asta, înseamnă că te dau afară banii din casă. Sau că – mai nasol – te-a dat afară cineva de la sreviciu. Să luăm cazul fericit. Deci ai bani de o maşină serioasă, cum numai câteva mii de oameni în lume cumpără pe an. Maşina se numeşte Mercedes. Completarea vine de la AMG. Iar clasa este sportbreak, dacă vreţi să-i spunem aşa. Vorbim, desigur, despre E Klasse, o maşină care e la nivel de Audi RS6 – până acum ceva timp singura referinţă de sub 5 secunde 0-100 km/h în clasa asta.

E63 S are şi el o declaraţie de viteză pe care o semnează şi o susţine cu un V8 de 4 litri. Ştiţi cum sună? O să-l auziţi un pic mai târziu. Să mai vorbim un pic până la momentul culminant. Maşina asta scoate nici mai mult, nici mai puţin de 612 cai. În cât timp atinge suta? Ei, da, asta e o întrebare bună? 5 secunde? Mai scade! 4 secunde? Mai! 3 secunde? E, mai pune un pic. Ok, 3.3 secunde. Ai câştigat! Da, 3.3 secunde pentru un break. Putem oare să înţelegem noi ca oameni de ce ţi-ai lua un break Mercedes sau orice alt brand care atinge suta în 3.3 secunde? Nu şi nici la Audi nu am înţeles cu RS6-le. E o găselniţă, o nişă în care ştii că vinzi 1000 de maşini pe an (am zis şi noi un număr) şi aia e toată treaba. Şi mai e treaba de la semafor când ai un E63 S break în faţă şi ăla din dreapta spune “mamă, ce frumoasă e maşina asta!”. Iar tu completezi – “vezi ce scrie acolo pe spate? E63 S AMG. Ştii, frate câţi cai are? 612!”.

Cei de la Automann, au făcut un test de accelerare şi l-au postat pe canalul lor de Youtube. Au mers în blană până la limita maşinii de 255 km/h. Merită să vedeţi cum se opreşte la capăt în fix 19.2 secunde, în viteza a noua. Am uitat să spunem că are tracţiune integrală şi că la tot ce are costă 150.000 de euro? Da, uitaserăm.

E63 S AMG 4MATIC test de accelerare (video)

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide