Maşina tocmai a fost prezentată la Beijing (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 23 mart. 2018 Știri auto

Nemţii şi-au lansat al treilea Touareg din 2002 până azi. Primul a apărut acum 15 ani, iar a doua generaţie a fost lansată în 2010. Volkswagen a ales Beijing ca loc principal de lansare pentru că Asia, mai ales China, sunt pieţe foarte mari de desfacere. Chinezii cumpără maşini într-o frenezie, inclusiv brand-uri de lux. Vorbim de o piaţă de aproape 25 de milioane de maşini mici în tot 2017 (+3% comparativ cu 2016). Asta înseamnă că numai ţara China cumpără de 1.5 ori mai multe maşini mici decât continentul Europa. Producţia indigenă de maşini e 1:1 cu vânzările.

Mărcile chinezeşti au cotă locală de piaţă 44%. Cele nemţeşti, considerate superioare, au 20%, iar cele franţuzeşti, nici 2%. În această furie asiatică de consum şi de producţie, chinezii vor să devină tot mai buni şi să stăpânească tot mai mult.

Ieri am văzut că o companie locală a scos un SUV blindat gigantic, de 3.8 mil. $ preţ. Este făcut pe un şasiu de Ford F550 şi are un motor V10 de 6.8 litri, tot Ford. În acest context, Volkswagen trebuie să rupă gura târgului cu maşinile excepţionale cu care şi-au obişnuit clientela. Iar noul Touareg este primul semnal că Volkswagen e la cel mai înalt nivel de concurenţă pentru orice SUV mediu din piaţă. Volkswagen îl supranumeşte Powerful Family SUV. Un milion de oameni au cumpărat până acum primele două generaţii Touareg. Peste 3.2 milioane de chinezi cu cumpărat maşini produse de Volkswagen în China.

Galerie foto cu noul Volkswagen Touareg 2019

Noul Touareg are mai mult “loc la cap” pentru pasagerii din spate. Interiorul este complet digitalizat şi aproape 100% premium – are materiale ca aluminiul, crom, sticlă, lemn şi piele. Bordul are un display de 12 inci, iar pentru controlul celorlalte funcţii e un display de 15 inci care, conform celor de la Volkswagen, transformă maşina într-un smartphone pe roţi. Primul ecran şi aranjarea funcţiilor se pot personaliza ca în cazul unui telefon mobil.

Volkswagen Touareg 2018 are multe sisteme de siguranta printre care night vision cu camere infraroşii. Şoferul este alertat în caz de ivirea unui om sau a unui animal, cu nişte semnale roşii şi galbene pe display-ul din bord. În acelaşi timp, ledurile cu tehnologia Matrix emit un flash de atenţionare. Un alt sistem de prevenţie este front cross trafic assist. Dacă vin maşini din faţă-stânga sau dreapta, maşina te avertizează şi dacă e nevoie aplică frâna de urgenţă. În gama clasică de motorizări o sa fie si un plug in hybrid de 370 de cai şi 50 km in mod full electric.

Noul Touareg se va lansa oficial şi în România, azi la Salonul Auto Internaţional Bucureşti

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide