Maşini confiscate în Australia

Autor: Cosmin Iordache 10 iul. 2009 Știri auto
Maşini confiscate în Australia

Publicaţia australiană The Herald Sun a publicat povestea incredibilă a unui adolescent înnebunit după cai putere şi viteză, a cărui morală ar putea fi ilustrată în limbaj mioritic asftel: "EŞTI COCALAR, RĂMÂI FĂRĂ MAŞINĂ".  Tânărul a pierdut, în mai puţin de un an, două maşini din cauza comportamentului rutier iresponsabil, autovehicule poposite în custodia Poliţiei Australiene.

La 1 Iulie 2006, în Australia a fost introdusă o lege foarte strictă, care pedepseşte prin confiscarea autovehicului acei şoferi vinovaţi de încălcări grave ale legii. Este de ajuns ca cineva să deţină o dovadă asupra faptei şi orice australian se poate trezi cu automobilul ridicat pe platformă. De acest lucru, s-a putut convinge şi Peter Black, un tânăr de 20 de ani, al cărui moment de glorie pe Facebook (ilustrat în CLIPUL ATAŞAT) l-a costat  automobilul în valoare de 21.000 de dolari australieni. Adolescentul şi-a postat  în luna Mai pe pagina personală cerculeţele făcute la o intersecţie de drum public şi organele legii s-au sesizat, penalizându-l pe acest Ken Block în devenire.

Ineditul situaţiei este dat de faptul că Black este primul australian care şi-a pierdut ambele maşini în doar un an de zile. În 2008, Peter a fost implicat într-un accident provocat din vina sa, în urma unei alte fapte de "vitejie", nesăbuinţă care i-a provocat un loc liber în garaj la acea vreme. În situaţia sa sunt însă 8.000 de asutralieni care, începând cu 1 Iulie 2006, au rămas fără maşini şi numărul lor creşte cu 50 pe săptămână, aceasta fiind media confiscărilor de automobile.

Conform aceleaşi surse, 80% dintre cei care au fost deposedaţi de automobile sunt tineri cu vârste  între 18 şi 30 de ani. Exemple de acest gen avem şi în România, vezi articolele de mai jos, credeţi că ar fi o soluţie aplicarea unei legi similare şi la noi?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide