Maşinile Dacia vor primi compatibilitate cu Android Auto

Autor: go4it.ro 13 iul. 2018 Știri auto
Maşinile Dacia vor primi compatibilitate cu Android Auto

Android Auto, componenta software din maşini care permite conectarea smartphone-ului şi operarea sa prin intermediul sistemului de infotainment va ajunge şi pe modelele Dacia. Printre mărci precum Alfa Romeo, Volvo şi Opel avem acum şi Dacia, al cărei sistem Media Nav va primi compatibilitate cu sistemul de operare Google în viitorul foarte apropiat. Anunţul a fost făcut prin intermediul site-ului oficial Android.

Avem o nouă pagină pe site-ul Android Auto dedicată producătorului românesc Dacia. Aici nu sunt specificate modele care vor beneficia de această funcţionalitate, însă este destul de uşor de intuit că va fi vorba despre cele care beneficiază de sistemul Media Nav. Întrucât toate maşinile din gama Dacia vor putea fi configurate cu acest sistem, probabil că acestea vor fi compatibile şi cu Android Auto.

Există însă un semn de întrebare atunci când luăm în calcul posibilitatea disponibilităţii Android Auto în România. Google nu oferă suport oficial pentru această capabilitate, utilizatorii fiind nevoiţi să îşi instaleze aplicaţia în format APK, întrucât nu apare în Google Store-ul românesc. Din această cauză, este posibil ca Dacia să nu instaleze software-ul pe maşinile compatibile vândute la noi în ţară. Inclusiv site-ul Android Auto specifică faptul că „disponibilitatea poate varia în funcţie de ţară şi de nivelul de configurare”. De asemenea, link-ul de pe pagină duce pe site-ul Dacia din Marea britanie.

Citeşte mai departe pe Go4it.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide