Automobilele lui Mihai I, cel mai pasionat conducător român de maşini

Autor: Marius Vișan 03 aug. 2016 Știri auto

 

 

Regele MIhai I a murit la vârsta de 96 de ani. Drum lin, Majestate!

De-a lungul anilor, Regele şi-a dedicat o bună parte din timp pasiunii sale pentru motoare, pasiune care a început încă din copilărie. A avut de mic copil pasiunea motoarelor şi a automobilelor de toate felurile. 

Majestatea Sa a primit la vârsta de 8 ani un Morris din 1927, iar primul autovehicul pe care l-a condus a fost o maşină electrică numită „Red Bug” în 1927. Apoi a continuat cu Rolls-Royce-ul Regelui Ferdinand, Hispano-Suiza şi alte câteva automobile ale Casei Regale. Două dintre preferatele sale au fost un Mercedes Benz 540K şi un Jaguar SS 100 Supersport. 

Regele schimba maşinile după doi-trei ani de folosinţă, iar în perioada în care s-a aflat în exil, a păstrat toate aceste maşini în colecţia personală. 

În volum sunt prezentate toate automobilele deţinute de Regele Mihai. Acesta deţine maşini de colecţie produse de mărci precum Ford, Jaguar, Delahaye, Bentley, Lincoln, Buick, Mercedes, Cadillac, Opel, Volvo, Lancia, Alfa Romeo sau Jeep. 

Cea mai recentă ştirie despre Regele Mihai în preajma maşinilor a apărut în octombrie 2015, când Automobile Bavaria a pus la dispoziţia Majestăţii Sale un BMW Seria 7.

Maşinile Regelui este o carte-album de colecţie care prezintă automobilele de epocă pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar şi pasiunea sa pentru avioane, despre care puteţi citi mai departe în Cotidianul.ro

GALERIE FOTO MEMORABILE CU REGELE MIHAI ŞI MAŞINILE LUI

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide