Meadow acuzase Porsche că ascunsese detalii periculoase despre Carrera GT

Autor: Alexandru Banu 27 oct. 2017 Știri auto
Meadow acuzase Porsche că ascunsese detalii periculoase despre Carrera GT

La începutul lui 2017, site-urile de peste tot au explodat cu o ştire în procesul de 53 mil. $ în care Meadow, fata lui Paul Walker, acuză Porsche de moartea tatălui ei. Paul Walker a murit pe locul pasagerului într-un accident acum 4 ani, în care Roger Rhodas, un prieten de’al lui, conducea un Porsche Carrera GT. Doar 1.280 de modele au fost făcute în total de Porsche, din 2003 până în 2007.

 

Conform unor mail-uri din companie, în primii doi ani de producţie, se pare că 200 de maşini au ajuns daună totală. Acestea sunt lucruri care au apărut în presă după ce au fost divulgate de un angajat Porsche, care tocmai vorbise despre un accident nou cu o Carrera GT la acea vreme. Angajatul a şi făcut o glumă că valoarea unitară a maşinilor de pe piaţă creşte cu cât rămân mai puţine.

 

Problema e că mail-ul e din 2006, iar firma de avocatură presupune că Porsche a “umblat” la aceste mail-uri şi că pe calculatoarele Mac se şi observă unde au fost tăiate sau rescrise pasaje din conversaţiile angajaţilor via e-mail.

 

Avocatul direct al lui Meadow Walker, Jeffrey Milam, spune că orice companie respectabilă ar fi retras maşina de pe piaţă în aceste condiţii, în care 200 de bucăţi au ajuns daună totală după numai 2 ani ai modelului şi după ce au existat mail-uri în companie pe tema problemelor pe care le avea Carrera GT cu stabilitatea.

 

Carrera GT nu a fost o maşină echipată cu control al stabilităţii, dar nici regulile de circulaţie pe drumurile americane nu impuneau standardizarea acestei opţiuni pe maşinile noi.

 

Avocaţii consideră greşită şi comunicarea maşinii de către compania Porsche, ca una de circuit care poate fi condusă zi de zi pe drumuri publice.

 

The Blast scrie acum că fata lui Paul Walker, Meadow, a ajuns la o înţelegere cu Porsche pe 16 octombrie, după ce deschisese proces împotriva nemţilor în 2015. Un proces similar a fost intentat celor de la Porsche şi de către tatăl lui Paul Walker. Şi în acest caz s-a ajuns la o înţelegere conform aceleiaşi publicaţii. Meadow şi Porsche au renunţat fiecare pe partea lui la proces.

 

Autor Alexandru Banu

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide