Mercedes-Benz ar putea dezvolta un program propriu de maşini electrice: Ecoluxe

Autor: Adrian Mihălţianu 29 dec. 2014 Știri auto
Mercedes-Benz ar putea dezvolta un program propriu de maşini electrice: Ecoluxe

Georg Kacher este unul dintre cei mai vechi şi mai cunoscuţi jurnalişti auto, cu relaţii adânc înfipte în lumea marilor producători auto. Conform acestuia, Mercedes-Benz ar lucra intens la pregătirea unui program numit Ecoluxe, în care a investit peste 2 miliarde de dolari. Rezultatul ar trebui să se concretizeze în lansarea a patru maşini electrice, capabile să acopere cu succes nişe atacate deja de BMW prin marca sa i, precum şi de Audi cu e-tron, dar şi de Tesla, noul-venit care face cele mai mari progrese în acest domeniu.

Ecoluxe este numele programului, rămâne de văzut dacă acesta se va concretiza şi într-un brand separat, însă Kacher vine cu detalii interesante privind maşinile care sunt în dezvoltare: avem o platformă de dimensiuni mai compacte, cu ampatament de 2.700 mm, precum şi o platformă extinsă, cu ampatament de 3.000 mm. Platformele ar asigura, după caz, propulsie cu tracţiune spate, faţă sau integrală, dar şi o modularitate de invidiat: şapte scaune în cazul maşinii de mari dimensiuni (lungime de peste 4.8 metri), spaţii de stocare generoase etc.

Mercedes-Benz testează deja un prototip cu forme futuriste. Click pe imagine pentru mai multe imagini (via Autoblog)

Despre motorizări, Kacher spune că Mercedes-Benz lucrează la motoare capabile să dezvolte până la 610 CP. Nu ştim încă dacă va fi vorba de vehicule 100% electrice sau mai degrabă de hibrizi avansaţi, în care motoarele electrice joacă rolul principal, dar a căror autonomie poate fi extinsă, la nevoie, de un motor cu combustie internă.

Se estimează că Mercedes-Benz ar putea produce circa 80.000 de exemplare pe an, începând din 2019. Până atunci, rămâne ca Mercedes-Benz să confirme sau să infirme aceste zvonuri, dar şi să lanseze mai întâi nişte prototipuri demne de maşinile care trebuie să apară la finalul acestui deceniu.

Sursa: Autoblog.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide