Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive: cea mai rapidă maşină electrică de serie din lume

Autor: Iulian Dnistran 03 oct. 2012 Știri auto

Versiunea de producţie a variantei electrice a modelului Mercedes-Benz SLS AMG a fost dezvăluită la Salonul Auto Paris 2012.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, cum a fost denumit oficial, e cel mai rapid şi cel mai puternic vehicul electric de serie din istorie. E chiar mai puternic decât un SLS AMG GT cu motor termic, care are sub capotă un motor de 583 de cai putere. Destul de departe de fratele său electric, ale cărui patru motoare electrice dezvoltă o putere maximă combinată de 740 de cai putere şi un cuplu de 1.000 Nm.

Cu atâta putere, Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive ajunge de la zero până la 100 km/h în mai puţin de 3.9 secunde şi până la o viteză maximă limitată la 250 km/h.

Bateriile cântăresc 544 de kilograme şi dau o autonomie de aproximativ 240 de kilometri în regim mixt. Acestea se încarcă în mai mult de 20 de ore de la o priză normală de casă, însă oficialii Mercedes-Benz au spus că vor oferi o opţiune de încărcare rapidă.

La fel ca prototipurile de dinainte, versiunea de serie a modelului electric SLS AMG are patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Prin intermediul sistemului AMG Torque Dynamcs system, cuplul fiecărui motor poate fi controlat individual, ceea ce înseamnă că maşina ar trebui să aibă o ţinută de drum impecabilă.

Pentru a echilibra balansa greutăţii, înclinată de bateriile grele, cei de la Mercedes-Benz au folosit fibră de carbon pentru o mare parte din şasiul maşinii.

Deoarece vorbim despre o maşină electrică, care nu are motor termic şi, deci, nici sunetul produs de acesta, inginerii AMG au creat un sistem care reproduce sunete artificiale prin intermediul a 11 boxe.

Preţul pentru un Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive este de 420.000 de euro în Germania, ceea ce îl face cel mai scump model de stradă al mărcii germane.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide