Mercedes-Benz Tourismo RHD - Autocarul care rescrie standardele în clasa saConfiguraţia pentru Tourismo RHD are la bază cea mai nouă generaţie...

Mercedes-Benz Tourismo RHD - Autocarul care rescrie standardele în clasa sa Mercedes-Benz Tourismo RHD - Autocarul care rescrie standardele în clasa sa

Mercedes-Benz lansează în premieră mondială noul Tourismo. Cu o gamă extinsă de versiuni de dotare şi motorizare, noul Tourismo RHD este urmează să înlocuiască cel mai bine vândut autocar cu podea ridicată din Europa după unsprezece ani. Producţia în serie a Tourismo RHD va începe în luna iulie a acestui an, toate modelele urmând a deveni disponibile pe piaţă până la sfârşitul anului 2017.

Configuraţia pentru Tourismo RHD are la bază cea mai nouă generaţie de motoare Mercedes-Benz OM 470, cu şase cilindri în linie, cilindree de 10,7 l şi pachet de eficienţă. Vârful de gamă în materie de motorizări, cu 335 kW (456 CP), combină dinamica remarcabilă cu consumul redus de combustibil.

O altă noutate a Tourismo RHD constă în motorul compact Mercedes-Benz OM 936, cu şase cilindri în linie, cilindree de 7,7 l şi 260 kW (354 CP). Acesta îmbină consumul mic de combustibil cu o greutate redusă a autovehiculului, ceea ce îi conferă o capacitate extinsă de depozitare şi o eficienţă ridicată la nivel de costuri.

 

Cu noile echipări opţionale, precum Predictive Powertrain Control (PPC) sau Eco Driver Feedback (EDF), consumul de combustibil şi emisiile pot fi reduse şi mai mult.
 

Sistemul de frânare de urgenţă Active Brake Assist 3 (ABA 3), funcţia Stop/Start Assist, pentru condiţii de trafic aglomerat, şi sistemul de detectare a somnolenţei Attention Assist (AtAs) sunt doar trei exemple ale tehnologiei sofisticate de siguranţă a noului Tourismo RHD. Gama vastă de elemente de siguranţă poate fi configurată individual pentru a se potrivi cu modul principal de utilizare al autocarului. Pachetul standard de tehnologie de siguranţă cu care este echipat noul autocar este exemplar, iar dacă include toate dotările de siguranţă, este de nedepăşit.

Şi în ceea ce priveşte siguranţa pasivă, Tourismo RHD stabileşte noi standarde în segmental său: în cazul unui eventual accident, sistemul Front Collision Guard (FCG) protejează şoferul şi copilotul în caz de coliziuni. Mai mult, construcţia complet nouă a noului şasiului inelar al autocarului asigură suficient spaţiu, atât pasagerilor, cât şi şoferului, în caz de răstunare.

O altă caracteristică deosebită a noului Tourismo este posibilitatea de a alege între două cabine pentru oricare dintre modelele cu volan pe partea stângă: companiile pot alege varianta Cockpit Basic Plus sau varianta Cockpit Comfort Plus, pentru un plus de confort.