Mercedes SLS AMG Electric Drive e cea mai rapidă maşină electrică de serie de pe Nurburgring

Autor: Iulian Dnistran 12 iun. 2013 Știri auto

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive este cea mai rapidă maşină electrică de serie care a parcurs circuitul german Nürburgring Nordschleife, cu un timp de şapte minute şi 56,234 de secunde. Acest rezultat mai înseamnă că Mercedes SLS AMG Electric Drive este prima maşină electrică de serie care a avut nevoie de mai puţin de opt minute pentru a parcurge traseul din statul german Rhineland-Palatinate.

Potrivit site-ului nurburgringlaptimes.com, timpul scos de electrica germană se poate compara cu maşini ca Porsche 911 Turbo, Ferrari 360 CS, Porsche Panamera Turbo şi Honda NSX-R. Mai mult, spre deosebire de Audi R8 e-tron, care a parcurs circuitul Nürburgring Nordschleife în 8:09,099 în iunie 2012, coupe-ul celor de la Mercedes-Benz a reuşit un timp mai bun cu peste zece secunde. În plus, R8 e-tron nu va intra în producţia de serie, dar SLS AMG Electric Drive este deja o maşină de serie.

Cu un preţ de aproape 420.000 de euro, Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive are parte de patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, care oferă un sprint de la zero până la 100 km/h în 3,9 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic.

Cum s-a văzut supermaşina electrică pe celebrul circuit german, vedeţi în clipurile video de mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide