Mercedes SLS AMG GT3 a primit o ediţie aniversară

Autor: Iulian Dnistran 23 oct. 2012 Știri auto

Germanii de la Mercedes-Benz au lansat o ediţie specială a modelului de curse SLS AMG GT3, denumită 45th Anniversary. Aniversarea pe care o sărbătoresc cei de la Mercedes este cea de 45 de ani de la crearea diviziei sport AMG.

Compania va construi doar cinci exemplare ale ediţiei speciale, iar fiecare dintre ele va fi construit manual în Affalterbach, Germania. Şi pentru că este vorba despre o ediţie limitată, motorul V8 de 6,2 litri AMG va fi montat de către fostul campion mondial în DTM Bernd Schneider, alături de un inginer AMG.

La exterior, maşina de curse a fost vopsită într-o culoare gri mată, aceeaşi care a fost folosită şi pe modelul SLS 65 AMG 45th Anniversary, prezentată la New York pentru a aniversa tot 45 de ani de la naşterea mărcii Mercedes-AMG.

Majoritatea elementelor de caroserie, precum capota motorului, capota portbagajului, barele din faţă şi din spate şi uşile gullwing sunt construite dintr-un material extrem de uşor, folosit cu precădere în spoturile cu motor – CFRP (carbon fibre reinforced plastic sau plastic întărit cu fibră de carbon).

În interior, SLS AMG GT3 45th Anniversary are un rollcage vopsit în culoarea exteriorului şi scaune de tip scoică din fibră de carbon.

Cei care vor să îşi cumpere unul dintre cele cinci exemplare ale ediţiei speciale îşi vor primi maşina în timpul unei ceremonii desfăşurate la fabrica din Affalterbach, care include şi un tur condus de Bernd Schneider.

Preţul pe piaţa germană pentru o astfel de maşină de curse e de 446.250 de euro, cu TVA de 19% inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide