Michelin Pilot Sport 4 – Test-drive cu cea mai nouă anvelopă premium pe circuitul de Formula 1 de la Hungaroring – GALERIE FOTO + VIDEO

Autor: ProMotor 13 iun. 2016 Știri auto

 


Michelin şi-a lansat în România noua anvelopă premium Pilot Sport 4, iar pentru a vedea clar de ce este capabilă am fost pe circuitul de Formula 1 de la Hungaroring, dând o tură şi pe la fabrica Michelin din Nyíregyháza , locul unde, printre alte anvelope, se naşte şi Pilot Sport 4.

Ce tehnologii foloseşte Pilot Sport 4

Michelin Pilot Sport 4 este concepută pentru vehicule premium şi maşini sportive de serie, construită să ofere performanţe şi  siguranţă, dar în acelaşi timp manevrabilitate pe suprafeţe umede şi uscate.

Responsabilă pentru manevrabilitatea sporită pe suprafeţele uscate este tehnologia Dynamic Response (printr-o centură hibridă, ranforsată cu fibre de aramidă şi nylon, care transmite instantaneu informaţiile de la volan la şosea). Împrumutată  din  sporturile  cu  motor,  această  tehnologie  a fost  utilizată  pentru  prima  dată  la anvelopele Michelin Pilot Super Sport şi Michelin Pilot Sport Cup 2, două anvelope sportive concepute pentru maşini foarte puternice. Anvelopa Michelin Pilot  Sport 4 înglobează această tehnologie întrucât ajută şi la creşterea puterii maşinii, în special pentru maşinile care pot rula la viteze foarte mari. Totodată, Pilot Sport 4 va înlocui Michelin Pilot Super Sport, şi va fi fabricată în mai multe dimensiuni pentru maşinile puternice.

Pilot Sport 4 se poate lăuda şi cu noul profil al benzii de rulare, bazat pe anvelopele de curse care echipează maşinile pentru Formula E. Profilul mai masiv asigură o suprafaţă mai mare de contact şi o bandă de rulare mai rigidă, care face astfel încât suprafaţa de contact nu se reduce, în special la manevrele executate la viteze mari.

Un artificiu de design frumos a fost aplicat prin utilizarea tehnologiei Premium Touch, care asigură marcajelor de pe flantul exterior un astept catifelat, care par acum scrise cu o nuanţă de mov. Această tehnologie a fost utilizată pentru prima dată la anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 utilizate pe pistă.

Pilot Sport 4 vine şi cu protecţie în zona jantei, lucru care este foarte util pentru că eviţi să loveşti sau zgârii marginea jantei de borduri.

Michelin Pilot Sport se fabrică la uzina companiei din Nyíregyháza, care produce anvelope de înaltă performanţă şi anvelope pentru automobile super-sport, precum Porsche. Fabrica este impresionantă şi a fost modernizată de Michelin după ce a fost cumpărată de la Taurus, în 1996.

Mărimi de la 17″ în sus

Anvelopele Michelin Pilot Sport 4 vin în 19 mărimi diferite, de la 205/45 ZR 17 (88Y) la 255/35 ZR 19 (96Y), şi sunt  disponibile din ianuarie 2016.

Lăţime: de la 205 la 275
Înălime: de la 35 la 45
Diametru: de la 17 la 19
Clasa de viteza: W, (Y)
Indice de sarcină: XL

Maşinile care pot fi echipate cu Michelin Pilot Sport 4

Lista completă este disponibilă în galeria foto, prin accesarea acestui link

Care e diferenţa?

Am testat noua anvelopă de vară Michelin Pilot Sport 4 la Circuitul de Formula 1 de la Hungaroring, apoi am avut ocazia să mă aflu într-o maşină în care un şofer profesionist a demonstrat ceea ce poate anvelopa Pilot Sport 4, montată pe un BMW Seria 640.

Pe traseu uscat, Pilot Sport 4 te ajută să manevrezi uşor maşina şi nu pierde aderenţa nici într-o serie de curbe consecutive foarte strânse.

Pentru condusul pe carosabil umed, Pilot Sport 4 vine cu un amestec nou de compuşi folosit la banda de rulare, care include elastomeri funcţionali şi siliciu, care asigură aderenţă şi o frânare optimă. Acest nou amestec îmbunătăţeşte totodată longevitatea anvelopelor şi eficienţa consumului de carburant.Totodată, Michelin Pilot Sport 4 are canale longitudinale late şi adânci pentru o eliminare eficientă a apei.

Michelin în cifre

178 de milioane de anvelope produse în 17 ţări

170 de ţări cu reprezentanţă comercială

Cota de 13,7% din producţia mondială de anvelope

5,06 miliarde de dolari – valoarea estimată a mărcii

Prezentă în top 15 cele mai cunoscute companii din lume

 

 
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide