Mika Hakkinen reloaded: concurează pentru Mercedes-Benz

Autor: Gabriel Grosoiu 25 oct. 2011 Știri auto

Au trecut zece ani de cînd Mika Hakkinen a decis să lase deoparte Formula 1, pentru a se concentra pe cursele de DTM, pe care avea să le părăsească, la rândul lor, în 2007. Fanii pilotului finlandez ştiu bine că resursele sale de competitivitate sunt, încă, mari, aşa că vor primi cu bucurie vestea potrivit cărora Hakkinen va intra din nou în arena cu lei a motorsportului, dar, de data aceasta, în competiţia Intercontinental Le Mans Cup.

Pilotul va evolua pentru echipa Mercedes-Benz Motorsport, iar debutul său va fi marcat de trecerea la volanul noului Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Prima cursă va avea loc pe data de 13 noiembrie, pe pista de la Zhuhai, în China, iar coechipierii lui Mika Hakkinen vor fi Lance David Arnold şi chinezul CongFu Cheng.

Potrivit lui Norbert Haug, preşedintele echipei Mercedes-Benz şi unul dintre oamenii care au lucrat cu Hakkinen peste 15 ani, a declarat că popularitatea pilotului în China este foarte mare şi că finlandezul este o parte importantă a familiei producătorului german. Mika Hakkinen s-a declarat nerăbdător să piloteze SLS-ul AMG GT3, pe care îl consideră, în mod egal, frumos şi puternic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide