Mini Paceman, fratele mai mic al modelului Countryman, dezvăluit oficial. VIDEO şi GALERIE FOTO

Autor: Iulian Dnistran 17 sept. 2012 Știri auto

Noul Mini Paceman, care a fost prezentat sub formă de concept la Salonul Auto Detroit 2011, e cel mai nou membru al familiei Mini şi e descris ca fiind varianta în trei uşi a mini SUV-ului cu cinci uşi Countryman.

Design-ul noului Paceman e aproape identic cu cel al fratelui mai mare Countryman, însă se diferenţiază cu o linie a plafonului mai agresivă, uşi faţă mai lungi şi un spate complet redesenat.

În interior, mini SUV-ului coupe are doar patru locuri, însă atât în faţă, cât şi în spate, pasagerii au parte de scaune individuale. Portbagajul are o capacitate de 330 de litri şi poate fi mărită până la 1.080 de litri dacă se rabatează scaunele din spate. În comparaţie cu Countryman, care are un portbagaj de 350 de litri, respectiv 1.170 de litri, nu e rău. În schimb, partea proastă este că scaunele din spate nu se rabatează în aşa fel încât să creeze o podea plată, ceea ce ar putea da bătăi de cap.

Cei de la Mini spun că nu au schimbat doar design-ul, ci au lucrat şi la şasiu şi suspensie pentru a-i da noului Paceman o ţinută de drum mai sportivă.

Când va ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor, Mini Paceman va fi disponibil în două variante de echipare, Cooper şi Cooper S, şi cu o selecţie de patru motoare, două pe benzină şi două pe motorină.

Mini Cooper Paceman va avea sub capotă un motor pe benzină de 1.6 litri care dezvoltă 119 cai putere. Cu acest propulsor, Cooper Paceman va face sprintul de la zero până la 100 km/h în 10,4 secunde şi va avea un consum mediu teoretic de 6 l/100 km.

Varianta sport, denumită Cooper S Paceman, va avea tot un motor de 1.6 litri pe benzină care, însă, dezvoltă 181 de cai putere şi face sprintul 0-100 km/h în 7,5 secunde, în timp ce consumul mediu teoretic e de doar 6,1 l/100 km.

Primul propulsor diesel disponibil pentru Paceman are o capacitate cilindrică de 1.6 litri şi dezvoltă 110 cai putere, iar cel de-al doilea are 2.0 litri şi dezvoltă 141 de cai putere. Consumurile medii teoretice ale celor două motoare diesel sunt sub 5 l/100 km.

Toate variantele vor avea în echiparea standard o cutie de viteze manuală cu şase trepte, dar vor putea primi, opţional, o cutie de viteze automată cu şase rapoarte. În afară de modelul pe benzină Cooper S Paceman, care va avea tracţiune integrală în echiparea de bază, celelalte trei variante vor avea tracţiune pe puntea faţă, dar vor putea fi echipate, opţional, cu sistemul de tracţiune integrală ALL4.

Mini Paceman va fi dezvăluit oficial la Salonul Auto Paris 2012 de la sfârşitul acestei luni şi va ajunge în showroom-uri în primăvara anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide