Mitsubishi Evo X

Autor: Bogdan Constantin 04 mai 2007 Știri auto

Recent, Mitsubishi a anunţat lansarea la apă a noii generaţii Lancer, pentru început în Japonia. De această dată, suntem gratulaţi cu mai multe date despre versiunea de top.

Precum se poate vedea, versiunea de strada arată aproape identic cu Prototype X Concept prezentat la Detroit Motor Show în ianuarie. Singurele diferenţe apar la nivelul spoilerului frontal, însă grila vopsită în nuanţă de grafit, blocurile optice angulare şi eleronul spate imens vor fi prezente şi pe modelul ce îşi va face loc în curând în showroomuri. Noul Evo X este cu 1,5 cm mai scurt şi mai lat cu 5,8 cm decât precedentul, confortul este însă mărit datorită creşterii ampatamentului şi a înălţimii.

Sub capotă, Mitsubishi a hotărât să înlocuiască vechiul motor, considerat depăşit, cu unul nou de 2.0 litri MiVEC, cu bloc complet din aluminiu şi un sistem de supraalimentare performant. Cifrele oficiale nu au fost încă anunţate, dar se aşteaptă ca noul propulsor să dezvolte 320 CP şi aproximativ 440 Nm. La asemenea putere, o acceleraţie până la prima sută de km în 4,5 secunde şi o viteză maximă de peste 250 km/h sunt foarte posibile. Clienţii vor putea alege între o cutie manuală cu 6 trepte şi una robotizată, iar transmisia va fi asigurată de un nou sistem foarte performant de livrare a puterii la toate cele 4 roţi.

Frânarea, suspensia şi direcţia active vor ajuta în mod clar noul model să-şi depăşească precedenţii la manevrabilitate, japonezii promiţând chiar şi un confort mai bun. La interior materialele au fost îmbunătăţite calitativ, iar viitorii clienţi vor putea beneficia de sistem de navigaţie cu capacitate de redare mp3. Mitsubishi Evo X va fi prezentat la Frankfurt Motor Show în septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide