Mitsubishi Lancer Evo a ajuns la capăt de drum

Autor: Tudor Rus 10 iul. 2014 Știri auto
Mitsubishi Lancer Evo a ajuns la capăt de drum

Ajuns în 2008 la generaţia cu numărul zece, Mitsubishi Lancer Evo se va opri aici, fiindcă nu va mai primi o nouă versiune, cel puţin pentru Europa. Deşi pentru Statele Unite ale Americii a fost anunţată o ediţie 2015, care este de fapt un facelift al actualului Lancer Evo 10, sedanul sportiv propulsat de-a lungul carierei doar de motoare turbo de 2 l dă semne că a ajuns la capăt de drum.

Conform comunicatului oficial publicat de Mitsubishi Motors preluat de Jalopnik, „modelul Lancer Evo a fost retras de pe majoritatea pieţelor internaţionale, însă sedanul sport va continua să existe şi în 2015 în Statele Unite ale Americii. Mitsubishi Motors nu are nicio intenţie de a dezvolta un succesor care să se plieze pe conceptul introdus de sedanul cu tracţiune integrală”. Marele semn de întrebare este însă ce se va întâmpla după 2015 şi dacă Lancer Evo va fi cu adevărat îngropat pentru totdeauna de compania japoneză.

Legenda Mitsubishi Lancer Evo a luat naştere în 1992 şi s-a bazat pe sedanul Lancer, fiind iniţial destinat pieţei din Japonia. Cererea mare de modele pe „piaţa gri” a făcut ca în jurul anului 1998, modelul să ajungă în Marea Britanie şi apoi în restul Europei. Din 2008, Mitsubishi a decis să exporte modelul Lancer Evo VIII şi în SUA, motivaţi de succesul obţinut de Subaru cu modelul WRX Sti, rivalul declarat al lui Lancer Evolution.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide