Motivele sincere şi logice pentru care cel din faţă ratează startul la milisecundă

Autor: Alexandru Banu 12 oct. 2017 Știri auto
Motivele sincere şi logice pentru care cel din faţă ratează startul la milisecundă

Ştim că răbdarea este aur azi, când nu ai timp să te scarpini la @0@13 că trebuie ba să predai un raport, ba să iei copilul de la grădiniţă, ba să prinzi FCSB-CSA. Aşa că un drum liber 100% ar fi ideal în cazul tău, al nostru şi al tuturor. Dar nu tot timpul sunt sărbători sau libere legale şi oraşul rămâne gol. Atunci îţi rămâne să claxonezi ca un dement tot ce NU mişcă.

Te-ai gândit însă care ar fi motivele pentru care cel din faţa ta e un întârziat? Sigur ai făcut-o, dar nu ai conştientizat-o. Şi sigur ai fost şi tu în situaţia celui pe care îl claxonezi, măcar o dată-n viaţă. Am făcut o listă cu motivele pentru care cel din faţa ta nu-i aşa de ager ca tine la plecare de la semafor sau când trebuie să ia o decizie în trafic.

  1. Nu stă cu ochii beliţi pe semafor ca Hamilton. Traficul nu e circuitul de la Shanghai. Nu trebuie să-ţi bubuie inima-n piept de nerăbdare ca să pleci primul. Gândeşte-te că mai sunt şi oameni normali în trafic, nu numai demenţi cu spiritul tău competitiv. Manifestă-ţi-l dacă îl ai în team building-uri sau la fotbal cu băieţii.
  2. Nu ştie exact încotro s-o ia, la stânga sau la dreapta. Nu pentru că este în zodia balanţei, ci pentru că poate e din alt oraş, poate nu ştie strada, poate are carnet de câteva zile, poate vrea să se asigure că are voie să meargă în direcţia dorită. Dă-i pace să ia o decizie!
  3. I-a scăpat ceva prin maşină şi trebuie să ridice acel lucru urgent de pe jos. Poate e ţigara, poate e telefonul şi nu vrea să-l calce în picioare pe la pedale, poate e chiar o sticlă cu apă care i-a intrat sub frână.
  4. I se face rău. Ameţeşte, vede-n ceaţă, sunt o mie de posibile scenarii care ţin de sănătate.
  5. Nu-i intră maşina în viteză şi trebuie să reia manevra cu tot cu ambreiaj şi băgat în viteză. Să nu spui că nu ţi s-a întâmplat.
  6. Alte erori ale maşinii – i se opreşte motorul, primeşte o avertizare în bord, poate aude un zgomot la motor sau un ticăit în spate.
  7. Aşteaptă să termine traversarea un pieton. Poate e un bătrân în vârstă, poate e o femeie cu un cărucior, el vede mai bine lucrurile din faţă decât le vezi tu din spate.
  8. E mai lent din fire. Nu toţi ne-am născut “a-ntâia, a doua, a treia, Braşov” şi Ardealu’-i mare.
  9. Este foarte precaut, fie că e începător, fie că ţine la viaţa lui şi la a celor din jur.
  10. Aude o ambulanţă şi nu-şi dă seama din ce parte vine, aşa că beleşte ochii şi nu pleacă încă de pe loc până nu se asigură că nu taie calea serviciilor de intervenţie.
  11. Cineva din maşină are o reacţie care-l poate speria şi îi ia un moment să-şi dea seama ce se întâmplă. Poate fi şi un animal de companie pe bancheta din spate sau poate îi are pe soţie şi pe copil în spate şi se întâmplă ceva.
  12. Ceva îi distrage atenţia. Pe trotuar, la un balcon, o bătaie în trafic, un accident, orice altceva.
  13. Nu e atent că vorbeşte la telefon sau că stă pe Facebook şi ascultă muzică tare. Rupe-i urechile cu claxonul, merită!

 

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide