Nebunia merge foarte mult mai departe (video)

Autor: Alexandru Banu 15 mart. 2018 Știri auto
Nebunia merge foarte mult mai departe  (video)

Pentru cine nu ştie, Honda are o tradiţie în maşinării pentru grădinărit. Nu, nu era vorba despre altceva când am spus că oamenii care au iarbă vor fi cei mai fericiţi. De obicei sunt, pentru că au o bucăţică de verdeaţă. Comparativ cu cei care stau la bloc şi împart verdeaţa cu nişte sute de colocatari. Aşa, acum înapoi la lucruri serioase. Ca să-şi promoveze o dată la câţiva ani noua linie de utilaje pentru grădinărit, Honda are un proiect special intitulat meanmower (n.r. – lawn mower înseamnă maşină de tuns iarba). Mean mower este, desigur, varianta rea şi crudă a maşinii de tuns iarba.

Honda şi Team Dynamics au făcut acum această ediţie nouă a maşinii rele de tuns iarba. În 2013, maşina avea un motor de 1 litru, V-twin, de pe motocicleta VTR Firestorm. Cu tot felul de alte modificări, Honda Mean Mower scoatea 110 cai putere. Astfel, japonezii au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai rapidă maşină de tuns iarba. Atenţie! Nu maşină de tuns iarba, rapid. Maşină rapidă de tuns iarba. Sunt lucruri diferite. Asta de care vorbim noi merge pe circuit cu aproape 200 km/h. Pe cel din Spania, maşina de tuns iarba a stabilit record de viteză 187 km/h, cu 30 km/h mai bine decât recordul precedent, stabilit de o companie privată cu tradiţie în maşini de tuns iarba, dar fără experienţă în motoare turbate.

Acum vine partea care i-a scos pe inginerii Honda din sărite. Pentru că între timp a fost doborât recordul, Honda revine anul ăsta cu Mean Mower 2. Ca un Golf GTI 2, să zicem. Motorul e incomparabil ami puternic decât cel de până acum. Este în 4 cilindri şi e transplantat de pe CBR 1000R Fireblade. Scoate 190 de cai şi 114Nm. Pe o mogâldeaţă. Gândiţi-vă că o maşină banală tot are 1.2-1.3 tone. Aici vorbim de nici 300 de kg. Acum multiplicaţi numărul de cai de 4-5 ori şi imaginaţi-vă cât de  rapidă ar fi o maşină cu … 700-800 de cai. Da, despre asta vorbim.

Jessica Hawkins, campioană la karting în Anglia, va conduce Honda Mean Mower 2 pentru stabilirea unui nou record. Viteza anticipată este de 215 km/h.  

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide