Nimbus Concept e-Car te poate duce în orice loc de pe glob

Autor: Adrian Mihălţianu 11 iul. 2014 Știri auto

Prototipul (deocamdată virtual) Nimbus e-Car pare desprins din cărţile lui Jules Verne, dar în realitate lucrurile sunt mult mai simple. Studiul este semnat de brazilianul Eduardo Galvani, un designer care a ales ca Nimbus să arate ca un glob de sticlă cu elemente din titan şi fibră de carbon.

Eduardo promite că Nimbus poate explora orice zonă de pe Pământ, indiferent de condiţiile ostile pe care le-ar putea întâlni, din Sahara până în inima junglei amazoniene. Unde mai pui că poţi să-ţi iei până la patru prieteni cu tine când încerci să călătoreşti până la capătul lumii. Autonomia propusă de designer se încadrează între 260 şi 320 km, în timp ce viteza maximă este cotată undeva la 160 km/h.

Pentru asta vei fi ajutat de un propulsor electric care ar dezvolta 180 CP, amplasat central, care îşi va livra resursele către toate cele patru roţi. Nimbus ar urma să ofere patru moduri de condus (Energy Saver, Standard Trip, Faster Cruise şi 4WD), o funcţie de pilot automat, un sistem de auto-curăţare la exterior şi mai multe gadget-uri anti-furt.

Sursa: hemisferiocriativo.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide