Noua generaţie Kia Cee’d

Autor: Andrei Nan 02 apr. 2012 Știri auto

Combinând stilul dinamic cu maturitatea noilor linii Kia, cea de-a doua generaţie Cee’d hatchback şi-a făcut debutul mondial la ediţia din acest an a Salonului Auto Geneva.

Noua Kia de clasă compactă este mai lungă şi mai lată, dar mai scundă decat predecesoarea, de la care pastreaza acelaşi ampatament. Simplitatea elegantă a proporţiilor de coupe este evidenţiată de un stâlp A abrupt, o linie mediana foarte joasa în faţă şi de geamurile laterale prelungite.

Partea frontală a noului Cee’d este dominată de ultima interpretare stilistică a grilei „bot de tigru”, specifică brandului Kia, şi de lămpile cu formă agresivă care gazduiesc luminile de rulare pe timp de zi tip LED. Din profil, aripile faţă şi spate pronunţate subliniaza aspectul solid si stabil al masinii. Uşile cu suprafete sculptate, stalpul A, plafonul şi spoilerul spate accentueaza aspectul dinamic al suprafeţelor vitrate.

Tot exteriorul este pigmentat cu tuşe mici, dar importante, de detalii care completeaza aspectul premium al noului cee’d, fără să se abată însă de la puritatea şi eleganta designului general. Printre acestea se numără o nouă interpretare mai indrăzneaţă şi mai sofisticata a emblemei Kia, integrarea lamei semnalizatorului în farurile frontale, ornamentele în forma grilei-semnatura ale parbrizului.

Noul Cee’d prezintă un interior complet nou, cu un aer mai distins decât precedentul, cu o calitate a materialelor crescută, comutatoare imbunătăţite, tehnologie touch-screen şi o ergonomie crescută pentru şofer.

Din punct de vedere al motorizărilor, noul Kia Ceed propune pentru mare majoritate a ţărilor din Europa două propulsoare pe benzină (1.4 MPI şi 1.6 GDI) şi două diesel (1.4 WGT şi1.6 VGT). Dintre cele două motoare pe benzină, cel de 1,6 litri reprezintă noutatea celor de la Kia. Noul motor de 1,6 litri beneficiază de ultima tehnologie în materie de injecţie directă a celor de la Kia , dezvoltând astfel 135 CP. În plus, acest propulsor este cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj dezvoltată in-house.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide