Noul Opel Insignia primeşte un sistem revoluţionar de tracţiune

Autor: ProMotor 12 ian. 2017 Știri auto

Noul Opel Insignia Grand Sport cu transmisie automată cu opt trepte de viteză este disponibil cu un sistem revoluţionar de tracţiune integrală cu vectorizarea cuplului care asigură o dinamică, un stil de conducere şi o manevrabilitate de top.

„Noua generaţie a modelului Opel Insignia stabileşte noi standarde pentru autovehiculele de dimensiuni medii”, spune William F. Bertagni, Vicepreşedinte Inginerie Auto pentru Europa. „Vectorizarea cuplului reprezintă tehnologia de ultimă oră în materie de tracţiune. Noul Insignia echipat cu tracţiune integrală cu vectorizarea cuplului se ridică la înălţimea celor mai bune modele din punctul de vedere al „plăcerii de a conduce”.

Tracţiunea integrală şi vectorizarea cuplului reprezintă cea mai bună modalitate de a transmite puterea, indiferent dacă suprafaţa drumului este umedă, uscată, acoperită cu polei sau zăpadă.

Noul Opel Insignia este echipat cu un sistem de tracţiune integrală cu un modul de tracţiune spate care utilizează un sistem cu ambreiaj dublu fără diferenţial.

Sistemul de tracţiune integrală al modelului Insignia poate transmite cuplul în mod independent către una sau ambele roţi spate, permiţând utilizarea funcţiei de vectorizare a cuplului pe toată gama de performanţe ale autovehiculului.

La deplasarea în viraje este transmis un cuplu mai mare către roata spate din exteriorul curbei, inducând rotaţia în jurul axei verticale (giraţie): modelul Insignia virează cu precizie mai mare şi răspunde mult mai spontan la acţiunile şoferului.

Vectorizarea cuplului contribuie, de asemenea, la sporirea siguranţei prin controlul distribuţiei cuplului în funcţie de modificarea poziţiei clapetei de acceleraţie, de unghiul de rotire a volanului şi de suprafaţa carosabilului, amortizând mişcarea de rotaţie. Această utilizare inteligentă a distribuţiei cuplului, cunoscută şi sub denumirea de „amortizarea mişcării de rotaţie”, imprimă autovehiculului un comportament neutru, sporindu-i stabilitatea şi manevrabilitatea.

Şoferii noului Insignia pot alege gradul de amortizare a mişcării de rotaţie în funcţie de propriul stil de conducere, selectând modul de conducere adecvat: de la un nivel ridicat cu „Tour” la un nivel scăzut de amortizare cu „Sport”, pentru un comportament mai sportiv al autovehiculului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide