Noul Rolls-Royce Phantom (aka. Covorul Fermecat), la plimbare în Elveţia – VIDEO

Autor: Marius Vișan 11 oct. 2017 Știri auto

Versiuni noi ale lui Rolls-Royce Phantom apar foarte rar, dar şi când se întâmplă, acestea sunt adevărate evenimente. 

Modelul original a fost introdus în 1925, iar Rolls pretinde că acesta este cel mai de durată nume de model din istoria automobilelor. Într-adevăr, au existat câteva decalaje lungi între generaţii, însă a opta generaţie înlocuieşte direct maşina actuală, care a fost primul Rolls-Royce dezvoltat de BMW.

Acest model este o maşină pentru oamenii care consideră Bentley Mulsanne ca fiind prea obişnuită.

În ciuda faptului că este familiar, acest Phantom este aproape în întregime nou. El se află pe nouă platformă din aluminiu denumită oficial „Arhitectura luxului”, care va continua să susţină toate modelele viitoare ale companiei, inclusiv SUV-ul Cullinan.

Stilul exterior a evoluat uşor, în ciuda unui proces creativ care, potrivit directorului de design Rolls-Royce, Giles Taylor, a implicat trimiterea echipei de styling într-un concediu pentru a înţelege mai bine esenţa luxului.

Noua maşină are o grilă din oţel mai înaltă, în timp ce proporţiile rămân aceleaşi. Roţile standard vor avea un diametru de 21 de inci. Detalii ale noului Phantom includ faruri cu elemente interioare din sticlă mată şi fascicule laser, despre care se susţine că bat la o distanţă de 600 de metri.

Rolls-Royce are sub capotă un motor aspirat de 6,75 litri cu două turbine, ce dezvoltă o putere de 571 CP şi un cuplu maxim de 900 Nm.

Britanicii i-au făcut un clip de prezentare în Elveţia. Iată rezultatul: 

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide