Nu plângeţi. Eroul scapă la final şi devine simbol mondial al eliberării

Autor: Alexandru Banu 27 nov. 2017 Știri auto
Nu plângeţi. Eroul scapă la final şi devine simbol mondial al eliberării

Tocmai am văzut cel mai bun film din 2017, 16 şi 18. Are 7 minute la care te uiţi secundă cu secundă ca la propria scăpare din infern. Niciun horror nu poate fi mai realist decât o poveste horror reală, din păcate. Iar dacă mai sunt oameni care cred că dictatorul Kim Jong-un are o minimă scuză pentru ceea ce face, atunci ei, aceşti oameni, ar trebui să se imagineze în rolul acestui soldat. Excludem cazul propagandelor video fabricate. Refuzăm să credem că există o forţă necunoscută care orchestrează scenarii în halul ăsta. El a fost aproape de suicid cu această manevră riscantă, o manevră pe care şi-a ascumat-o ca pe sinucidere când a plecat în lungul drum al eliberării. Dacă pentru noi a durat 7 minute această eliberare şi 7 minute filmate din toate unghiurile, pentru el probabil că au părut ca o oră de chin cu moartea. 

Un soldat de 20 şi ceva de ani, conform Jalopnik, reuşeşte să scape după un meci nebun cu moartea. La fiecare milimetru din cursa lui spre libertatea visată pândeşte moartea. Soldaţii nordcoreeni încearcă la foecare colţ şi din orice poziţie să-l doboare. Naţiunile Unite au făcut rost de acest filmuleţ de pe sistemul de urmărire cu ricuit închis care e instalat la graniţa Coreei Rele cu cea Bună.

Soldatul pleacă în grabă cu o maşină militară care e un UAZ 469 rusesc sau BJ2023 (copia chinezească, Beijing Jeep, de unde şi iniţialele “BJ”). La un moment dat, el intră cu maşina într-un şanţ-capcană şi o ia la fugă pe picioare. Atunci vin pe el colegii din armată care, fără nicio remuşcare, încearcă să-l omoare. Cinci gloanţe a primit fugarul dar a avut mare noroc. Fiind într-o zonă sensibilă, aşa-numitul teritoriu “pământul nimănui” (no man’s land), a fost nevoie de 40 de minute de tactici şi strategii prin care forţele militare sudcoreene să-l ia rănit de la pământ. Un elicopter Blak Hawk al Statelor Unite l-au dus la un Spitalul Central din Anjou, unde e aşteptată de către doctori recuperarea lui. Se pare că deşi două gloanţe l-au nimerit în zona abdominală, nu au nimerit organe vitale. La analizele care i-au fost făcute imediat la spital, doctorii au constatat că avea hepatita B, viermi intestinali şi că sângele lui era otrăvit. Soldatul nordcoreean e deocamdată într-un şoc psihic posttraumatic.

Conform Washington Post, nordcoreenii au încălcat armistiţiul Naţiunilor Unite trăgând în soldat în zona demilitarizată.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide