O nouă ediţie specială Bugatti Veyron, la Salonul Auto Paris 2012

Autor: Iulian Dnistran 28 sept. 2012 Știri auto

La Salonul Auto Paris 2012, Bugatti a venit cu o ediţie specială a modelului Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Adică a adus o ediţie specială a unei ediţii speciale, pentru că Grand Sport Vitesse este în sine o ediţie specială a modelului Grand Sport.

Exemplarul prezentat de Bugatti la Paris are sub capotă acelaşi motor ca pe un Veyron Super Sport, adică un W16 de 8.0 litri care dezvoltă 1.200 de cai putere şi 1.500 Nm.

În rest, modificările sunt de ordin stilistic. La exterior, combinaţia de culori a fost inspirată de clasicul model Type 37A, cu vopsea albă „Bianco” pentru partea superioară şi albastru „New Light Blue” pentru partea inferioară. Interiorul este îmbrăcat complet în piele de culoare Cognac.

Potrivit celor de la Bugatti, exemplarul prezentat la Salonul Auto Paris 2012 şi-a găsit deja un proprietar în Statele Unite ale Americii, care a plătit 1,9 milioane de euro pentru el.

Bugatti a mai prezentat o ediţie specială a modelului Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse la Salonul Auto Beijing de anul acesta. Botezată „Wei Long”, maşina a fost construită pentru a sărbători Anul Dragonului în China.

Până în prezent, Bugatti a construit 300 de exemplare Veyron şi 40 de exemplare ale decapotabilei Grand Sport.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide