O nouă opţiune urmează să fie integrată în automobilele BMW şi MINI: Zeci de mii de „skill-uri”

Autor: ProMotor 29 sept. 2017 Știri auto

BMW Group extinde în mod sistematic capacităţile de conectare inteligentă ale automobilelor sale prin integrarea Amazon Alexa, asistentul personal cu control vocal de la Amazon, în toate modelele BMW şi MINI de la mijlocul anului 2018. Includerea inovatoare a unui serviciu vocal bazat pe cloud va permite clienţilor BMW Group să acceseze, prin simpla interacţiune vocală, o varietate de servicii, funcţii de divertisment şi facilităţi de cumpărături în timp ce se deplasează. Zeci de mii de „skill-uri” (aşa cum Amzaon numeşte aplicaţiile pentru Alexa care pot fi accesate de la dispozitivele Echo) vor fi acum disponibile şi pentru utilizare în automobil.

Un skill BMW Connected pentru Alexa a fost disponibile din septembrie 2016. Aceasta a permis utilizatorilor BMW Connected din SUA, Germania şi Marea Britanie să-i ceară lui Alexa să verifice informaţiile despre automobil, precum statusul încărcării sau nivelul combustibilului, ori să-şi controleze automobilul prin Remote Services din confortul domiciliului. De asemenea, Alexa face posibilă consultarea programărilor sau a rutelor programate şi timpii de plecare cu ajutorul agendei de mobilitate BMW Connected. Disponibilitatea Alexa în automobil face posibilă utilizarea funcţiilor de care se bucură acasă şi în timpul deplasării.

„Prin acest pas de integrare Alexa în modelele noastre de la mijlocul anului 2018, BMW şi MINI vor forma o parte mai intrinsecă a stilului de viaţă digital al clienţilor noştri”, a subliniat Dieter May, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru Servicii Digitale şi Modele de Business. „Controlul vocal a apărut iniţial în automobilele BMW Group cu mulţi ani în urmă, iar acum îmbunătăţim funcţionalitatea acestuia prin adăugarea unui ecosistem digital, care va deschide o gamă variată de noi posibilităţi pe care clienţii le pot avea acces rapid, uşor şi în siguranţă”.

Astăzi, 8,5 milioane de modele BMW Group din întreaga lume sunt deja conectate. Numărul mare de servicii şi funcţii de infotainment care pot fi controlate prin comenzi vocale în modelele BMW au deschis drumul pentru viitoarele opţiuni de conectivitate şi noile servicii digitale. Un smartphone nu este necesar pentru a beneficia de Alexa în automobil, deoarece toate modelele BMW şi anumite automobile MINI sunt echipate cu o cartelă SIM încorporată. Furnizarea accesului online oriunde şi oricând permite integrarea perfectă a Alexa.

De exemplu, în timp ce se deplasează, clienţii pot afla, prin comandă vocală, ce filme rulează la cinematograful local, pot asculta playlistul preferat sau pot afla starea vremii la destinaţie. De asemenea, Alexa poate afişa conţinut relevant pentru anumite skill-uri pe ecranul central din automobil.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu BMW pentru a oferi conducătorilor auto experienţa Alexa”, a declarat Ned Curic, vicepreşedinte Alexa Automotive. „Folosirea vocii pentru a vă bucura de conţinut şi pentru a interacţiona cu Alexa face ca o experienţă de conducere deosebită să fie şi mai bună. Abia aşteptăm clienţii BMW să încerce acest lucru.”

Conexiunea inteligentă între automobil şi punctele de contact digitale ale utilizatorului se transformă, prin urmare, într-o nouă dimensiune atât la BMW, cât şi la MINI. De la mijlocul anului 2018, Amazon Alexa va fi disponibil în toate automobilele BMW şi MINI din SUA, Marea Britanie şi Germania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide