Oameni şi maşini: Anthony Rimicci şi Alfa Romeo Giulietta SZ

Autor: Iulian Dnistran 23 oct. 2012 Știri auto
Oameni şi maşini: Anthony Rimicci şi Alfa Romeo Giulietta SZ

Pasiunea pentru modelele Alfa Romeo este ca mersul pe bicicletă. După ce ai deprins-o, nu o uiţi niciodată. Iar Anthony Rimicci, un pilot de curse şi expert Alfa Romeo, nu ratează nici o ocazie să conducă un excelent exemplar al modelului foarte rar Giulietta Sprint Zagato.

Construită în anii ’60 în aproximativ 200 de exemplare, Alfa Romeo Giulietta Sprint Zagato a fost cel mai rapid model din gama Giulietta pentru că singurul său scop a fost să participe la curse. Cu motorul de 1,3 litri care dezvoltă 110 cai-putere de pe modelul Giulietta Sprint Veloce şi o caroserie din aluminiu desenată de celebra casă Zagato, Alfa Romeo Giulietta SZ cântăreşte doar 770 de kilograme şi a reuşit, în urmă cu 50 de ani, să devanseze fără probleme modelele Giulietta normale, cu caroserie din oţel.

Dintre cele aproximativ 200 de exemplare construite, în jur de 170 au avut un spate rotund şi au fost denumite „Coda Tonda”, iar celelalte 30 au avut un spate drept şi au primit denumirea de „Coda Tronca”.

Exemplarul din clipul de mai jos este unul cu spate rotund Coda Tonda, vopsit în roşu aprins şi aflat într-o stare perfectă de funcţionare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide