Oameni şi maşini: Iso Grifo, modelul italian cu transplant american

Autor: Tudor Rus 27 feb. 2013 Știri auto
Oameni şi maşini: Iso Grifo, modelul italian cu transplant american

Cei de la Petrolicious dau dovadă de cultură generală şi prezintă un model cu origini în mitologie. Mai exact, inspirat din Grifon, monstrul mitologic cu corp de leu şi aripi, cap şi gheare de vultur. Ce legătura există între acesta şi maşină?

Iso Grifo: modelul italian cu capotă, calandru şi motor de provenienţă americană, combinate cu caroseria modelată în stil italian. Produs între anii1963-1974 de constructorul italian Iso Rivolta, coupe-ul putea fi echipat la alegere cu trei motoare Chevrolet sau cu un motor Ford de peste 350 CP. Asta pentru partea tehnică.

Pentru latura artistică, Iso Grifo foloseşte o caroserie semnată Giugiaro, iar combinaţia putea însemna că un nou tip de maşină vede zorii zilei: muscle car-ul italian.

Modelul prezentat în materialul video de mai jos este unul dintre puţinele rămase în stare de funcţionare, în ciuda faptului că prorprietarul acestuia afirmă că piesele de schimb se găsesc relativ uşor. Mai mult, acesta nu ezită să împingă maşina la limită, motivând că nu se teme că ceva s-ar putea strica, fiindcă mecanica este simplă şi conştiincios executată.

Cum e o plimbare cu o raritate ca Iso Grifo şi ce senzaţii oferă maşina? Videoclipul de mai jos vă poate lămuri:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide