Oameni şi maşini: Ivan Jaramillo şi ale sale Nissan Skyline

Autor: Iulian Dnistran 08 apr. 2013 Știri auto
Oameni şi maşini: Ivan Jaramillo şi ale sale Nissan Skyline

Nissan Skyline e un nume care te duce cu gândul la tuning, jocul Need For Speed şi filmele din seria Fast & Furious. Doar că a existat o eră în care toate acestea nu existau aşa cum le ştim noi acum. Mai exact, anii 1960 şi 1970.

Ivan Jaramillo e unul dintre oamenii care cred că această perioadă a dat lumii două dintre cele mai bune maşini pentru condus din istorie – Hakosuka şi Kenmeri. Iar el le deţine pe amândouă.

Hakosuka e numele de alint al modelului Nissan Skyline C10, produs între anii 1968 şi 1972, iar Kenmeri (sau Ken and Mary) reprezintă următoarea generaţie a modelului Skyline, C110, produsă între 1972 şi 1977. În total, cele două generaţii ale modelului au adunat aproape un milion de comenzi.

Jaramillo, proprietarul celor două exemplare din clipul video de mai jos, spune că nu ar monta un casetofon în nici una dintre cele două japoneze, fiindcă îi place să audă carburatoarele de sub capotă, dar şi celelalte sunete mecanice ale componentelor care nu se văd atunci când conduci.

Povestea celor două Skyline-uri, în clipul de mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide