Oare cum ar fi un Dodge Ram 1500 Hellcat? Sau un Jeep cu 716 CP? Păi…

Autor: Andrei Ştirbu 07 dec. 2014 Știri auto

Hellcat a devenit un etalon al puterii, V8-ul Hemi de 6,2 litri (care dezvoltă 716,5 cai-putere şi 881 Newtoni-metru) dând naştere celui mai puternic muscle-car produs vreodată (Challenger) şi celui mai puternic sedan din lume (Charger). OK, acum ce urmează?

… în afară de „mult fum”

Având în vedere că în America, super-camionetele nu sunt chiar o idee deplasată, întrebările referitoare la un Dodge Ram Hellcat nu au întârziat să apară. Întrebat de cei de la Car & Driver despre posibilitatea folosirii Hemi-ului sub capota lui Ram, Bob Hegbloom (CEO al Ram Trucks) a declarat că „În acest moment, aş spune nu”, menţionând şi că „există şi alte arii mai oportune”.

Desigur, asta nu a făcut lumea decât să se întrebe când vor apărea primele detalii cu o versiune hardcore a lui Jeep Grand Cherokee SRT8. Hei, vorbim despre State, deci un SUV cu 716 CP nu este chiar atât de deplasat.

Ce ţi-e 465 CP, ce ţi-e 716 CP? Oricum e un SUV…

În aşteptarea primelor informaţii, cei de la Top Speed au randat un potenţial Ram 1500 SRT Hellcat, subliniind că esteticul este partea cea fezabilă pentru o camionetă al cărei platforme a suportat (în această generaţie) până acum un maxim de 400 de cai-putere.

În cazul în care te întrebi de ce s-ar chinui să facă o camionetă cu 716 CP, primul răspuns ar fi „pentru că au mai făcut-o o dată”. Îţi mai aduci aminte muntele roşu Ram SRT-10, care avea sub capotă V10-le de 8,3 litri de pe Dodge Viper…?

507 cai-putere şi 712 Newtoni-metru de America

Cu toate că avem şi noi munţii noştri pe roţi în Europa (Porsche Cayenne turbo, BMW X5/x6 M etc, RRS), fascinaţia pentru matahalele steroidizate ale americanilor va rămâne tot timpul acolo, în mintea noastră. Ram Hellcat, aşteptăm să-ţi vedem faţa!

via Top Speed

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide