Opel Crossland X poate fi comandat în România [PREŢURI ŞI GALERIE FOTO]

Autor: Marius Vișan 22 mai 2017 Știri auto

Agil şi compact la exterior, foarte spaţios şi versatil în interior, în două culori la modă şi cu un aspect modern de SUV – acesta este nou-nouţul Opel Crossland X. După prezentarea sa în premieră la începutul lunii februarie, acest model de crossover versatil de oraş este al doilea membru care se alătură familiei Opel X din segmentul B, pe lângă cel mai bine vândut model, sportivul Mokka X. Cel de-al treilea membru, modelul mai mare Grandland X, va fi lansat în decursul acestui an în clasa autovehiculelor compacte (segmentul C).

Comparativ cu modelul Opel Mokka X, care este echipat opţional cu tracţiune integrală pentru incursiuni ocazionale pe teren accidentat, noul Opel Crossland X, cu dimensiunile sale exterioare compacte, este predestinat pentru zonele urbane dar este perfect adecvat şi pentru un drum de aprovizionare la o fermă cu produse organice sau o excursie în Toscana. Având o lungime de 4,21 metri, noul Crossland X este mai scurt cu 16 centimetri decât modelul Astra şi în acelaşi timp mai înalt cu 10 centimetri. Ocupanţii se bucură de o poziţie de şedere ridicată şi de excelenta vizibilitate panoramică pe care o oferă. Cumpărătorii care caută o experienţă şi mai bună îşi pot spori şi mai mult senzaţia de spaţiu cu plafonul din sticlă panoramic, disponibil opţional.

Noul-venit oferă inovaţii de excepţie care fac conducerea zilnică mai sigură, mai confortabilă şi mai uşoară. Sistemul inovator de iluminare frontală innovative full LED, afişajul de pe parbriz şi camera video pentru marşarier cu vedere panoramică la 180 de grade, împreună cu sistemul avansat de asistenţă la parcare, sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor şi frânare automată de urgenţă[1], sistemul de detectare a somnolenţei şoferului, asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi sistemul pentru monitorizarea unghiului mort sunt doar câteva exemple. Noul Crossland X este echipat şi cu o conectivitate excepţională tipică pentru Opel, cu hotspot Wi-Fi şi alte servicii cum ar fi rezervarea unei camere de hotel şi căutarea unui loc de parcare. Oferta include de asemenea: tehnologia modernă de infotainment, IntelliLink, compatibilă cu Apple CarPlay şi Android Auto, cu ecrane tactile color de până la 8 inch. În plus, smartphone-urile compatibile pot fi încărcate în timpul utilizării, prin încărcare wireless prin inducţie.

GALERIE FOTO

Atât şoferul cât şi pasagerul din faţă pot beneficia de scaunele ergonomice premiate şi cu certificare AGR (Campania pentru un spate sănătos), Opel fiind singurul producător care oferă un asemenea confort în acest segment (atât pentru modelul Crossland X, cât şi pentru modelul Mokka X). O altă caracteristică de top în clasa din care face parte este volumul maxim al portbagajului de 520 litri – fără rabatarea scaunelor din spate. În plus, pasagerii din spate au posibilitatea de a-şi regla poziţia de şedere cu 150 de milimetri în plan longitudinal, sporind astfel fie spaţiul pentru picioare, fie dimensiunea portbagajului. Această caracteristică face şi mai versatil modelul Crossland X.

„Cererea de modele SUV şi crossover de dimensiuni mici adecvate traficului urban a crescut în mod semnificativ. Modelul Crossland X, cu combinaţia sa între designul elegant, inspirat de modelele SUV, conectivitatea de excepţie şi caracterul extrem de practic reprezintă al doilea concurent puternic din această clasă de autovehicule, alături de modelul nostru sportiv Mokka X”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel. „Agilul nostru Crossland X asigură plăcerea de a conduce în traficul aglomerat din oraşe, făcându-l perfect pentru mediul urban şi evadări în zonele rurale.”

Segmentul B al autovehiculelor CUV/SUV este în plin avânt, cu cifre ale vânzărilor mai mari de cinci ori decât în 2010. Opel Mokka X este unul dintre cele mai bine vândute modele şi un deschizător de drumuri. Crossland X va stimula acum şi mai mult acest segment nou cu dezvoltare rapidă situat sub segmentul consacrat al autovehiculelor compacte şi va asigura o creştere suplimentară a mărcii Opel.

Design clar şi utilizare excepţională a spaţiului

Îndrăzneala, agilitatea şi eleganţa sunt cele trei atribute de care are nevoie orice „crossover de oraş”. Cu lungimea sa de 4.212 milimetri, lăţimea de 1.825 milimetri şi înălţimea de 1.605 milimetri, aduce propria sa interpretare filozofiei de design Opel „Măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”, oferindu-i atât rafinament, cât şi robusteţe.

Liniile laterale agile şi acoperişul, separând vizual secţiunea inferioară de cea superioară a autovehiculului, extind optic dimensiunile modelului Crossland X şi amplifică senzaţia de interior spaţios. „Acoperişul plutitor” îşi dezvăluie, de asemenea, legătura cu linia arcuită, cromată a geamului modelului Opel ADAM care coboară spre partea din spate. Clienţii pot comanda autovehicule cu o culoare diferită pentru acoperiş. Partea din spate, proeminentă, este expresia clară a caracterului unui SUV, cu scutul de protecţie vizibil.

Panoul de instrumente şi consola centrală sunt structurate clar şi aliniate în plan orizontal pentru şofer. Postul de conducere, ca centru de comandă al şoferului, sporeşte senzaţia de conducere activă. Un portofoliu extins de motoare, pe benzină sau diesel care pot fi combinate atât cu transmisie manuală, cât şi cu transmisie automată, este disponibil pentru a asigura performanţe bune de conducere.

Senzaţia de spaţiu generos şi scaunele ergonomice AGR de primă clasă ale modelului Crossland X sporesc confortul în timpul călătoriilor lungi. În plus, Opel Crossland X convinge şi prin nivelul ridicat de flexibilitate la care contribuie din plin şi scaunele spate glisante individual. Acestea pot fi rabatate fracţionat în raport de 60/40 şi pot fi deplasate cu până la 150 de milimetri, mărind volumul portbagajului de la 410 la 520 litri în doar câteva secunde. Volumul portbagajului se măreşte la 1.255 litri dacă scaunele spate sunt rabatate complet. Modelul Crossland X poate fi încuiat, deschis şi pornit cu ajutorul funcţiei de deschidere şi pornire fără cheie.

Tehnologie de iluminare revoluţionară şi sisteme de asistenţă importante

Călătoriile pot fi şi mai relaxante şi mai sigure datorită numeroaselor tehnologii şi sisteme de asistenţă ultramoderne disponibile pentru noul Opel Crossland X. Sistemul inovator de iluminare, innovative full LED, asigură o vizibilitate de excepţie în întuneric. Afişajul de pe parbriz, disponibil opţional, reduce pericolul distragerii atenţiei şoferului, proiectând direct în câmpul vizual al acestuia cele mai importante date referitoare la viteză, navigaţie şi sisteme de asistenţă.

Camera video frontală Opel Eye procesează diverse date, stând astfel la baza diverselor sisteme de asistenţă pentru şofer, cum ar fi Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi Asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie. Dacă detectează părăsirea accidentală a benzii, sistemul îl avertizează pe şofer prin emiterea unor semnale sonore şi vizuale. De asemenea, tempomatul cu limitator de viteză sporeşte plăcerea în timpul conducerii. Sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor şi frânare automată de urgenţă ajută la evitarea accidentelor şi este combinat cu un Sistem special de detectare a somnolenţei şoferului.

Corssland X este dotat şi cu o Cameră video panoramică pentru marşarier care măreşte unghiul de vizualizare în spatele autovehiculului la 180 de grade. De asemenea, sistemul avansat de asistenţă la parcare de ultimă generaţie facilitează şi mai mult parcarea. Acesta recunoaşte locurile de parcare adecvate şi parchează automat autovehiculul. Poate de asemenea să scoată automat autovehiculul din spaţiul de parcare. În ambele cazuri, şoferul trebuie doar să acţioneze pedalele. Iar în timpul lunilor de iarnă, volanul încălzit şi parbrizul încălzit sporesc confortul şi siguranţa.

Noul Opel Crossland X va ajunge în centrele Opel din România în această vară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide