Ora de drift. Derapaje controlate în curtea şcolii – VIDEO

Autor: Laura Buciu 14 nov. 2017 Știri auto
Ora de drift. Derapaje controlate în curtea şcolii – VIDEO

Un şofer a fost filmat în timp ce făcea drifturi în curtea Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, din Târgu Jiu, în maşină fiind şi un copil de 8 ani. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj şi poliţiştii au demarat anchete în acest caz pentru a stabili dacă viaţa minorului a fost pusă în pericol.

Directorul Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din Târgu Jiu, Gabriela Comănescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că şoferul care a fost filmat făcând drifturi a fost invitat să efectueze o demonstraţie în cadrul evenimentelor organizate de zilele Colegiului, iar la final, şoferul profesionist, fost absolvent al liceului, ar fi decis ca fiul său, un copil de opt ani, să fie pasager în autoturism, pentru ultima reprezentaţie.

„În perioada 6-7 noiembrie s-au desfăşurat activităţi educative de Zilele Colegiului şi, printre multele tipuri de activităţi, a fost şi o probă de îndemânare şi noutăţi auto. Proba s-a desfăşurat pe terenul de sport, care este împrejmuit cu plasă de sârmă, îndemânarea a fost demonstrată de un maistru instructor autorizat al şcolii de şoferi şi a fost invitat un absolvent al colegiului la final. În imagini sunt invitatul şi copilul acestuia. La finalul probei a decis să-şi ia copilul în maşină şi a mai făcut o tură. Nu este primul an în care are loc un astfel de eveniment. Din punctul meu de vedere, noi am încercat să organizăm o activitate care să promoveze profilele în care şcolarizează liceul nostru” , a declarat Comănescu.

VIDEO

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj efectuează verificări în acest caz, mai ales că la eveniment au fost prezenţi profesori şi elevi ai liceului.

”S-a deplasat acolo o echipă de inspectori să analizeze incidentul care s-a petrecut în timpul activităţilor organizate cu prilejul sărbătorii zilelor colegiului. În maşină se observă şi copilul şoferului care a făcut demonstraţia, şoferul este un fost absolvent. Este într-adevăr un profesionist, cu maşina personală şi este copilul lui, nu are nicio legătură cu Henri Coandă. Se pregăteau să plece şi au fost ultimele mişcări executate, în spiritul activităţilor care au loc an de an la Colegiul Tehnic Henri Coandă, pentru că dumnealor promovează astfel profilul de mecanici auto, foarte dorit, de altfel, din cadrul colegiului”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Poliţiştii din Gorj s-au autosesizat după ce imaginile cu copilul din maşina care face drifturi au apărut pe reţelele de socializare şi au demaraat o anchetă pentru a stabili dacă minorului i-a fost pusă viaţa în pericol.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide