Oraşul din România unde se vor amplasa senzori în asfalt pentru identificarea locurilor de parcare libere

Autor: Marius Vișan 25 mai 2017 Știri auto
Oraşul din România unde se vor amplasa senzori în asfalt pentru identificarea locurilor de parcare libere

Primăria din Cluj va amplasa în oraş un sistem cu senzori în carosabil cu ajutorul cărora vor identificarea locurilor libere de parcare. Şoferii vor putea accesa aceste informaţii prin intermediul unei aplicaţii pentru calculator sau telefon mobil.

„Ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcările de la sol printr-o aplicaţie care va disponibilă pe calculator sau telefon mobil. Senzorii vor fi amplasaţi în carosabil, pe locurile de parcare din centrul oraşului, şi vor arăta dacă locul respectiv e liber sau ocupat. Avem peste 3.600 de astfel de locuri de parcare în zonele I şi II. De asemenea, vom amplasa astfel de senzori şi în staţiile de transport în comun, care vor indica dacă în staţii se află un mijloc de transport sau o altă maşină”, a spus Emil Boc, primarul Clujului, citat de monitorulcj.ro.

Pe lângă asta municipalitatea clujeană vrea să încurajeze şi folosirea mijloacelor de transport în comun prin dezvoltarea unei aplicaţii care presupune urmărirea pe telefoanele mobile a traseului autobuzelor dotate cu GPS, astfel încât călătorii să poată şti în orice moment unde se află acestea şi când vor ajunge în staţii.

Sursă: Digi24.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide