Ordonanţa de urgenţă – izvor nesecat de creativitate [VIDEO]

Autor: Alexandru Banu 14 feb. 2017 Știri auto

Şoferii din Arad au circulat cu 10 kilometri la oră pe Bulevardul Revoluţiei din centrul municipiului Arad, cerând demisia din Guvern şi Parlament a politicienilor care au probleme cu legea.

Ei au spus că au ales această acţiune, la care participă şi un biciclist, pentru că „lumea începe să se plictisească de un anumit tip de protest”.

„Protestul pe roţi” a fost inţiat de către Siegfried Mayer, unul dintre arădenii care participă la protestele care au loc în fiecare seară în centrul municipiului Arad.

„Suntem respectuoşi cu TOŢI participanţii la trafic, NU răspundem la provocări. Pe cât posibil, circulăm cât mai în dreapta benzii a doua şi facilităm TUTUROR depăşirea. Nu uităm că noi nu dorim să ne impunem voinţa de circulaţie lentă celorlalţi participanţi la trafic ! Dorim doar să ne exprimăm nemulţumirea faţă de nesimţirea guvernanţilor, în mod paşnic, fără să ofensăm ceilalţi cetăţeni care nu subscriu protestului nostru”, se arată în convocarea protestului.

Circulaţia a fost îngreunată pentru că semafoarele au fost puse pe intermitent sau au fost oprite, iar la pe bulevardul central e plin de poliţişti.

„Consider că mai trebuie să şi schimbăm pentru că lumea începe să se plictisească de un anumit tip de protest. Am ales modul acesta de a protesta, sperăm să facem ceva, e altceva, s-a putea să fie altceva, mai bine. Circulăm cu 10 kilometri la oră ca să ne bage în seamă cine e nevoie, trebuie, cine ne vede, cine ne ascultă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, unul dintre protestatari.

„Protestăm pe roţi împotriva nesimţirii guvernanţilor de a conştientiza că cei care suntem în stradă nu suntem oameni ai străzii, deci acest lucru va trebui să se conştientizeze din partea lor, vom rezista până când va ajunge cineva să conştientizeze acest lucru. Circulăm cu 10 kilometri la oră, avem un protest autorizat pentru această demonstraţie prin centrul Aradului. Cerem ca acei parlamentari, acei oameni din administraţie care au dosare penale să demisioneze, indiferent de culoarea politică”, a declarat iniţiatorului protestului, Siegfried Mayer..

Pe maşini au fost lipite afişe cu mesajele: „#Rezist pe roţi”, „We don’t beLIVIU DEMISIA”, „Corupţia ucide. Susţinem proclamaţia România 2017”, „Protest” Circulăm cu 10 km/h”, „Demisia! Circulăm cu 10 km/h” sau „NU CORUPŢIE DA JUSTIŢIE”.

Protestul a fost autorizat până la ora 11.30.

VEZI VIDEO AICI DE LA PROTEST

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide