Oreste Teodorescu a avut parte de o experienţă neplăcută cu un poliţist în trafic şi a povestit totul pe Facebook

Autor: Gandul.info 19 iul. 2018 Știri auto
Oreste Teodorescu a avut parte de o experienţă neplăcută cu un poliţist în trafic şi a povestit totul pe Facebook

„Acest domn mă opreşte in trafic, fără să îmi spună motivul, îmi cere să-i spun de unde vin şi să-i arat documentele! Evident o fac, întrebând însă care este motivul! Nu-mi mai răspunde şi se baricadează în maşină, bolmojind ceva neinteligibil! Miroase ciudat şi devine agresiv când îl întreb a doua oară de ce mă reţine la ora 01.35. Îmi reţine permisul de conducere şi buletinul fără nici o motivaţie! După 15 minute în care am încercat să aflu ce vrea de la mine, plec acasă… a fost ceva de-a dreptul bizar! Doamna Dan, premiaţi-l doamnă! Omul s-a străduit să fie util cauzei! Păcat doar că a încălcat absolut toate legile!

PS: Poate îmi aduce actele la domiciliu, au rămas la organ, fără nici o explicaţie! Pam pam!”, a povestit Oreste Teodorescu pe Facebook.

Ulterior, Oreste revine cu o altă postare, în care afirmă că a fost „victima unui abuz în serviciu CLAR, comis de agentul „Shahid Punjabi”, întrucât nu s-a prezentat”.

„În comuna Tanganu, am fost oprit de un agent de circulaţie, pe care l-am văzut exclusiv datorită echipamentului alb. Am tras regulamentar pe dreapta şi imediat după aceasta, am intrat parcă într-un capitol din Kafka…

Agentul, pe care am să-l denumesc Shahid Punjabi, întrucât nu s-a prezentat, mi-a solicitat actele la control, i-am dat permisul, talonul, buletinul, asigurarea auto. Mi-a solicitat apoi să-i deschid portbagajul şi să-i arăt ce am în geantă. Surprins, constată că am haine… remarcă superior: “deci aveţi haine? De unde veniţi şi unde mergeţi? “

Ma enervez uşor şi replic: “păi şi ce vroiati să am, Goethe… ? Şi din câte ştiu: cine sunt, de unde vin şi încotro ma îndrept sunt întrebări filosofice, nu ale Poliţiei rutiere?” Şi îl rog să-mi comunice motivul pentru care am fost oprit!

Ridică tonul la mine şi, la fel de autoritar ca un maharajah, îmi zice ferm să trec în maşină… refuz, replicându-i că sunt pe spaţiul public şi nu înţeleg să dau curs invitaţiei sale, dacă nu îmi comunică motivul pentru care m-a tras pe dreapta!

Shahid, iritat la culme, se introduce în maşina de Poliţie, alături de un jandarm timid. Închide geamul şi priveşte un punct fix pe volan. După vreo 15 minute în care l-am urmărit absolut perplex, i-am ciocănit în parbriz, reluând întrebarea legată de motiv.

“Treci în maşină, vă reţin permisul pentru că nu ascultaţi indicaţiile organului de control, am zis să staţi în maşină! “

În maşina lui miroase ciudat, un amestec de transpiraţie, tutun şi mi se pare alcool… îi spun că voi da curs solicitării sale, doar dacă îmi arată în regulament că mă poate opri şi reţine 15 minute fără motiv…

Bolboroseşte ceva, în sanscrită, cred şi se reîntoarce în apatia-i bizară! Îmi pierd şi eu, în cele din urmă, răbdarea şi îl anunţ că, dacă nu-mi dă un proces verbal sau actele, voi pleca acasă, întrucât mi-e somn!

Îmi transmite peste linia geamului întredeschis să fac ce vreau… am plecat lăsând actele în posesia lui, după ce am făcut aceste poze.

Citind azi dimineaţa Codul de etică şi deontologie a poliţistului, am concluzionat că am fost victima unui foarte clar abuz în serviciu. Am contactat avocatul şi voi întreprinde demersurile procedurale!

Acum nu vreau să cad în retorica stupidă a conspiraţiei, dar după toate cele petrecute în ultimul timp, tare mi-e teamă că am devenit o ţintă vie a ciracilor doamnei Dan, cea setoasă de sânge #rezist.

România stat miliţienesc? Se pare că da!”, a scris Oreste pe Facebook.

Reacţia IPJ Ilfov la acuzaţiile lui Oreste Teodorescu

IPJ Ilfov a reacţionat prompt la acuzaţiile jurnalistului şi anunţă că i-a suspendat permisul auto pentru 30 de zile, pentru că a fost recalcitrant.  

”La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 1.30, în urma unei acţiuni operative pe linie de siguranţă rutieră, desfăşurată în localitatea Tânganu, judeţul Ilfov, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov – Poliţia Oraşului Pantelimon au oprit pentru verificări un autoturism, condus de Oreste Alexandru Scarlat Teodorescu. La momentul în care poliţiştii l-au legitimat şi au verificat porbagajul autoturismului, conducătorul auto a devenit recalcitrant la adresa acestora.”

Poliţiştilor nu le-a fost greu să-l găsească pe Oreste în neregulă, după o metodă clasică: au constatat că maşina nu era dotată cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante şi stingător pentru incendii omologate, aşa că l-au amendat.

”Deşi, în repetate rânduri, i s-a solicitat reîntoarcerea la maşină, acesta nu a respectat indicaţiile poliţiştilor,” se arată în comunicatul IPJ Ilfov, care confirmă că Oreste a plecat acasă fără acte. ”Pentru această abatere, conducătorul auto a fost sancţionat, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru nerespectarea indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Astfel, şoferul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 1.160 de lei.” 

Foto: Oreste Teodorescu / Facebook

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide