(P) Cum să alegi cauciucurile pentru iarnă? Cele 4 întrebări pe care trebuie să ţi le pui neapărat

Autor: Alexandru Banu 13 dec. 2017 Știri auto
(P) Cum să alegi cauciucurile pentru iarnă? Cele 4 întrebări pe care trebuie să ţi le pui neapărat

Iarna se apropie repede şi s-ar putea să vă întrebaţi dacă vehiculul dumneavoastră este echipat corespunzător. Conducerea în condiţii de iarnă este o experienţă destul de diferită. Din acest motiv, trebuie să vă pregătiţi vehiculul şi, în special, anvelopele! Mulţumită lui Michelin, veţi fi gata să înfruntaţi condiţiile de vreme rece.

Care sunt condiţiile dumneavoastră de conducere obişnuite în timpul iernii?

În cazul în care conduceţi în mod regulat în condiţii de iarnă destul de severă, cum ar fi zăpadă sau gheaţă, Michelin recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă. Gama MICHELIN ALPIN vă va ajuta să vă bucuraţi de o experienţă de conducere sigură, confortabilă şi precisă, indiferent de severitatea iernii.

Dacă vă confruntaţi cu schimbări climatice şi ocazional zăpadă, anvelopele MICHELIN CrossClimate+ sunt soluţia potrivită pentru dumneavoastră: ele sunt primele anvelope de vară cu certificare de iarnă (3 Vârfuri de munte şi Fulg: 3PMSF), afişate pe peretele lateral, indicând faptul că pot fi folosite în toate anotimpurile, chiar şi în ţările în care este necesară echipare specială pentru conducerea pe timp de iarnă.

Oricare ar fi soluţia pe care o alegeţi, Michelin vă recomandă să alegeţi anvelopele cu certificarea 3PMSF: acestea au fost aprobate printr-un test de reglementare pentru a garanta nivelul adecvat de performanţă în condiţii de iarnă.

Care este modelul maşinii dumneavoastră?

Într-o gamă de anvelope, ar putea exista mai multe modele care să corespundă diferitelor tipuri de autovehicule (sport, SUV, …). În funcţie de marca maşinii, de gama sa şi de motorul său, este posibil să fie necesar să obţineţi un set foarte specific. Uneori, anul de fabricaţie a maşinii poate avea un impact. Cea mai bună soluţie este să consultaţi un specialist în anvelope pentru a vă asigura că anvelopele dumneavoastră corespund cerinţelor maşinii dumneavoastră.

Care este dimensiunea roţii?

O altă modalitate de a selecta anvelopele de iarnă potrivite pentru maşina dumneavoastră este să cunoaşteţi dimensiunea roţii. Informaţiile de la „dimensiunea roţii” includ diferite elemente: lăţimea, înălţimea, diametrul, încărcătura şi indicii de viteză. Indicatorii de încărcare şi de viteză furnizează date foarte importante pentru obţinerea celor mai bune rezultate posibile.

Un ultim sfat pentru călătorie

Dacă nu sunteţi sigur cum să selectaţi anvelope de iarnă pentru maşina dumneavoastră, Michelin vă poate oferi câteva răspunsuri. Michelin oferă un serviciu de căutare online care vă permite să introduceţi toate datele importante despre maşina dumneavoastră şi calculează pentru dumneavoastră ce anvelope de iarnă ar fi cea mai bună opţiune.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide