Până la 217 lei pe tonă reduceri la acciza pe motorină, spune Viorica Dăncilă

Autor: Alexandru Banu 29 mart. 2018 Știri auto
Până la 217 lei pe tonă reduceri la acciza pe motorină, spune Viorica Dăncilă

Guvernul va adopta, joi, o ordonanţă de urgenţă care prevede că acciza pentru motorină pentru transportatorii de mărfuri şi persoane va fi redusă şi că microintreprinderile pot sponsoriza ONG-urile acreditate ca fiind furnizoare de servicii sociale.

”Astăzi începem să aprobăm printr-o ordonanţă de urgenţă o serie de măsuri în sprijinul ONG-urilor furnizoare de servicii sociale. Astfel, microintreprinderile care fac sponsorizări pentru asigurarea finanţării organizaţiilor non-profit care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microintreprinderilor până la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul în care au fost înregistrate cheluielile respective”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că persoanele fizice vor putea redirecţiona 3,5%, faţă de 2%, pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi la cu cel puţin un serviciu social licenţiat.

”Alte aspecte importante cuprinse în cadrul ordonanţei de urgenţă adoptată la propunerea Ministerului Finanţelor Publice vizează stimularea investiţiilor şi antreprenoriatului. Aş vrea să mai dau încă două exemple. OUG introduce o nouă regulă fiscală potrivit cărea microintreprinderile pot să opteze pentru plata impozitului pe profit prin îndeplinirea a două condiţii – un nivel de capital social minim de 45.000 de lei, aproximativ 10.000 de euro sau care au cel puţin doi salariaţi. Deci acestea sunt opţiunile pe care le au în vedere microintreprinderile. De asemenea, pentru transportatorii de mărfuri şi persoane se introduce o nouă măsură prin reducerea accizei la motorină – se diminuează cu 183,62 lei/tonă, respectiv 217,31 lei pe tonă nivelul accizei la motorină utilizată drept carburant pentru sectorul transportului de mpărfuri sau de persoane”, a mai spus premierul.

Sursă Mediafax.ro

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide