Parlamentarii propun o lege care le vine în ajutorul şoferilor amendaţi

Autor: ProMotor 08 mai 2018 Știri auto
Parlamentarii propun o lege care le vine în ajutorul şoferilor amendaţi

Mai mulţi parlamentari PSD vor să mărească termenul în care cei care primesc amenzi contravenţionale pot să le achite la jumătate, de la 48 de ore la 15 zile, unul dintre motive fiind că acest lucru ar duce la o creştere a încasărilor la buget şi la degrevarea instanţelor de judecată.

”Prin prezenta propunere legislativă urmărim modificarea termenului de 48 de ore, termen în care contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ (Ordonanţa de Urgenţă 2/2001 – n.r.), cu un termen de 15 zile calendaristice, termen pe care îl considerăm rezonabil. Considerăm că prin modificarea termenului în sensul măririi perioadei în care contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege va conduce la o creştere a încasărilor la buget şi la degrevarea instanţelor de judecată de cauzele având ca obiect contestaţiile împotriva sancţiunilor contravenţionale primite, procese care îngreunează desfăşurarea cu celeritate a celorlalte cauze aflate pe rolul acestora”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

În prezent, OG 2/2001 prevede că persoana care săvârşeşte o abatere contravenţională şi este sancţionată cu amendă, o poate achita pe loc sau poate achia jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia.

Senatul este primă cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide