Parteneriat Fiat şi Mercedes

Autor: Alexandru Banu 26 nov. 2007 Știri auto
Parteneriat Fiat şi Mercedes

Conform celor de Auto Motor und Sport negocieri care au avut loc între Mercedes şi Fiat pentru utilizarea de către firma germană a platformelor tehnice Alfa Romeo, au eşuat. Mercedes a sperat să poată utiliza aceste platforme pentru viitoarele modele A-Class şi B-Class, dar conform unui oficial german, costurile de producţie ale platformelor italiene sunt mai ridicate decât cele nemţeşti. Acest lucru lasă liberă calea celor de la BMW care, în trecut, şi-au manifestat dorinţa de a forma un parteneriat cu cei de la Mercedes pentru dezvoltarea comună a platformelor pentru Mini, A – Class, respectiv B – Class.

+++++++++++++

În urma destrămării grupului Daimler Chrysler, se pare că Mercedes este în căutare de noi parteneri. Sergio Marchionne, preşedintele Fiat, a declarat că firma italiană este în negocieri cu Mercedes. " Nu discutăm doar despre motoare ci despre tot", a declarat preşedintele Fiat.

Marchionne, nu a divulgat amănunte legate de aceste discuţii, dar se pare că sunt purtate la cel mai înalt nivel. Cu siguranţă în următoarele luni se vor face multe speculaţii pe această temă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide