Pedala ECO de la Nissan

Autor: Cosmin Iordache 06 aug. 2008 Știri auto

Cum funcţionează pedala Pedala de acceleraţie ECO este prima tehnologie de acest tip din lume proiectată pentru a ajuta şoferii la diminuarea consumului de combustibil. Când sistemul cu pedala ecologică este pornit, de fiecare dată când conducătorul auto apasă pe accelerator, se activează un mecanism care contorizează consumul de combustibil. În cazul in care sistemul detectează o presiune în exces, Pedala ECO împinge înapoi piciorul celui care conduce, trimiţând astfel informaţia că foloseşte mai mult combustibil decât este necesar.

Un indicator de consum ecologic integrat în panoul de instrumente furnizează în timp real conducătorului auto nivelele de consum energetic, ajutându-l astfel să-şi îmbunătăţească condiţiile de şofat. Din fericire pentru vitezomani, sistemul cu pedală ECO poate fi activat sau dezactivat, în funcţie de preferinţa şoferului.

Nissan va comercializa vehicule echipate cu Pedala ECO începând 2009. Cercetări efectuate de Nissan au arătat că, prin utilizarea sistemului cu Pedala ECO, conducătorii auto îşi pot diminua consumul energetic cu 5-10%*, în funcţie de condiţiile de şofat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide