Mazda prezintă noul motor SKYACTIV-X – Turaţii de motor pe benzină şi consum de diesel – VIDEO

Autor: ProMotor 08 aug. 2017 Știri auto
Mazda prezintă noul motor SKYACTIV-X – Turaţii de motor pe benzină şi consum de diesel – VIDEO

Mazda a prezentat acum câteva luni „Sustainable Zoom-Zoom 2030”, o nouă viziune pe termen lung în materie de dezvoltare tehnologică, care are ca ţintă anul 2030. Ca parte din noua tehnologie menită să permită realizarea acestei viziuni, compania a anunţat planurile de a introduce un motor de generaţie viitoare, denumit  SKYACTIV-X, în 2019.

SKYACTIV-X va fi primul motor comercial pe benzină care va folosi aprinderea prin compresie.

Sub conceptul original al viziunii “Sustainable Zoom-Zoom”, anunţate în 2007, compania a făcut eforturi să ofere atât plăcerea de a conduce, cât şi performanţe de mediu şi de siguranţă remarcabile. Având în vedere schimbările rapide ce au loc în industria auto, noua viziune oferă o perspectivă pe termn lung şi arată cum Mazda va folosi plăcerea de a conduce, sentimentul fundamental de atracţie faţă de automobile, pentru a ajuta la rezolvarea problemelor cu care se confruntă oamenii, planeta şi societatea.

Motoare SKYACTIV-X de generaţie viitoare

Inovaţii tehnologice

SKYACTIV-X este primul motor comercial pe benzină din lume care foloseşte aprinderea prin compresie, în interiorul său amestecul de aer şi combustibil aprinzându-se spontan prin compresia pistonului.

Metoda nouă de combustie, denumită Spark Controlled Compression Ignition, a surmontat două probleme care împiedicau comercializarea motoarelor pe benzină cu aprindere prin compresie: maximizarea zonei în care aprinderea prin compresie este posibilă şi obţinere unei tranziţii uşoare între aprindere cu scânteie şi cea prin compresie.

Această nouă metodă de combustie patentată combină avantajele motoarelor pe benzină şi diesel pentru a obţine performanţe de mediu, putere şi acceleraţie remarcabile.

Aprinderea prin compresie şi un compresor montat pentru a îmbunătăţi economia de combustibil livrează un răspuns superior al motorului şi cresc cuplul cu 10-30 de procente faţă de generaţia actuală de motoare pe benzină SKYACTIV-G3.

Aprinderea prin compresie permite o ardere cu amestec foarte sărac4 care îmbunătăţeşte eficienţa motorului cu până la 20-30 de procente faţă de generaţia curentă SKYACTIV-G şi cu până la 35-45% faţă de motorul Mazda pe benzină cu aceeaşi cilindree din 2008.

Cu o eficienţă ridicată pe o plajă largă de rotaţii şi nivele de sarcină, motorul permite mai multă flexibilitate în selectarea vitezelor, oferind atât economie de combustibil cât şi performanţe de condus superioare.

VIDEO


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide