Pericolul cauciucurilor de iarnă lăsate pe maşini peste vară

Autor: Marius Vișan 08 iun. 2017 Știri auto
Pericolul cauciucurilor de iarnă lăsate pe maşini peste vară

Cauciucurile de iarnă folosite vara sunt cauza principală a exploziilor. Motivele ar fi comoditatea sau lipsa banilor. Dacă există o lege care reglementează tipul de cauciuc folosit pe maşină iarna, pentru perioada verii nu există aşa ceva, astfel mulţi şoferi îşi cumpără un singur set de cauciucuri, de iarnă în cele mai multe cazuri, şi le folosesc şi peste vară. Acest lucru este total greşit şi reprezintă un pericol, scrie Adevarul.ro. Cauciucurile de iarnă pe un asfalt cald lungesc distanţa de frânare, ceea ce reprezintă un pericol în plus pentru siguranţa rutieră.

Caracteristicile cauciucurilor de iarnă şi de vară sunt diferite, de la structura cauciucului din componenţă până la modul său de comportare în contact cu asfaltul.

„Am văzut prin oraş multe maşini cu anvelope de iarnă. Anvelopele de iarnă sunt construite şi concepute în aşa fel încât ele să reziste la temperaturi foarte scăzute şi în condiţii de iarnă. Acestea îşi pierd din calităţi la o temperatură de peste 7 grade Celsius. Vara temperatura asfaltului poate trece liniştit de 50 de grade Celsius. În concluzie, anvelopele de iarnă îşi pierd majoritatea calităţilor în timpul verii. O anvelopă de iarnă utilizată vara nu mai are randament în timp de iarna, sezonul următor. Este aproape la fel ca şi cum am umbla vara încăltaţi în bocanci. Nu uitaţi, anvelopele sunt singurul contact al maşinii cu solul, asta dacă folosiţi anvelopele corespunzătoare”, afirmă Marius Ionuţ, reprezentantul unei firme de profil, pentru sursa mai sus citată.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide