Peugeot RCZ Facelift – Imagini şi informaţii OFICIALE

Autor: Iulian Dnistran 18 sept. 2012 Știri auto

Prezentat pentru prima dată sub formă de concept la Salonul Auto de la Frankfurt în 2007, coupe-ul Peugeot RCZ s-a bucurat de un răspuns pozitiv din partea publicului, aşa că proiectul s-a materializat în 2010 prin lansarea oficială pe piaţă a coupe-ului. Anul acesta, francezii vor prezenta la Salonul Auto de la Paris varianta facelift pentru RCZ, aceasta înglobând o serie de schimbări atât la exterior cât şi la interior.

În ceea ce priveşte exteriorul, RCZ Facelift vine cu o grilă frontală schimbată însoţită de un pachet de culoare care permite vopsirea acesteia în negru, la fel ca în cazul etrierilor şi al oglinzilor laterale. Acestora li se adaugă 3 pachete decorative pentru caroserie. La capitolul jante, două noi modele Technical de 19 inci sunt disponibile pentru RCZ Facelift, fiecare putând fi comandate în două nuanţe de gri. Gama de culori pentru caroserie s-a extins acum la 8 varietăţi datorită celor două nuanţe adăugate. Este vorba despre Guaranja Brown, o nunaţă de maro închis şi Eritrea Red, o nuanţă de roşu.

Şi interiorul dispune de două noi variante de tapiţerie, una fiind un mix între piele şi material textil de culoare neagră iar cealaltă combinând sortimentele de piele Club şi Alcantara, disponibile tot în două combinaţii de culori: negru cu gri şi nuanţe de maro. Tol la nivel de interior, cumpărătorii lui RCZ pot beneficia acum de inserţii de piele pe schimbătorul de viteze secondate de inserţii de aluminiu la nivelul consolei centrale.

Inginerii de la Peugeot au decis insă să păstreze motorizarea lui RCZ şi pe varianta Facelift, aşa că acesta este disponibil tot în patru variante de propulsoare. Clienţii pot opta pentru unul dintre cele 2 motoare THP de 1,6 litri ce dezvoltă 156 CP gestionaţi fie de o cutie automată fie de una manuală, ambele în 6 trepte. De asemenea, pentru RCZ mai este disponibilă tot o variantă de motorizare de 1,6 litri însă cu 200 CP şi cutie manuală în 6 trepte. Cea de-a patra motorizare vine cu un motor de 2 litri HDi FAP ce dezvoltă 163 CP, ce înregistrează un consum mixt de doar 5,3 l / 100 km.

Deşi constructorul nu a făcut public preţul pentru RCZ Facelift, acesta va fi probabil comunicat simultan cu prezentarea modelului la Salonul Auto de la Paris ce va avea loc luna aceasta.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide