Poliţia franceză are o capcana modernă care prinde 20 de şoferi pe oră

Autor: Alexandru Banu 20 nov. 2017 Știri auto
Poliţia franceză are o capcana modernă care prinde 20 de şoferi pe oră

Cineva a spus-o şi toţi o spunem: legile sunt făcute pentru a fi încălcate. Mă opreşte, nu mă opreşte. Astea sunt vocile pe care le aude un şofer când se hotărăşte să calce strâmb. Rezultatul poate fi imediat după colţ, la un semnal de “trage pe dreapta!” sau poate să vină prin poştă fix în weekend-ul în care te-ai hotărât să-ţi cumperi ceva pentru că ţi-au mai rămas bani din ultimul salariu.

Poliţia are acum tot felul de arme ca să depisteze contravenţiile şi infracţiunile. De la celebrele radare, la etiloteste sofisticate şi detectoare de consum de droguri. Este destul de greu să mai fentezi un poliţist şi normal nici nu ar fi s-o faci. Poate o scuză pe bune cu femeia gravidă mai ţine la un 20 peste viteza regulamentară, dar cu atâta aparatură video şi dovezi, s-ar putea să moşeşti în maşină cu dl. poliţist. E bine că se întâmplă. Obiectivul corect al unui organ care reglementează traficul în orice ţară ar trebui să fie 0 accidente, 0 morţi, 0 răniţi. Din păcate nu se poate deocamdată, dar ceva ne face să credem că se vrea asta. Maşinile spun totul despre cum mergi şi transmit asta societăţilor de asigurări şi încep să se conducă singure până la limita evitării oricărui pericol. Dacă mai ai şi un Google Maps deschis, s-ar putea ca date despre stilul tău şofat să fi ajuns deja în cele mai importante locuri.

Poliţiştii din Franţa folosesc deja tehologie ultimul-răcnet pentru a-şi face treaba mai bine, mai uşor şi fără discuţii. Adică eficicent. Din vara asta, în Bordeaux, serviciul de poliţie rutieră are drone care te urmăresc şi trimit semnalul către un poliţist. Astfel, până eşti oprit, eşti deja înregistrat pe cameră cu fapta comisă. Dronele nu au radare pe ele, pentru asta sunt camerele convenţionale. Imaginaţi-vă însă că depăşiţi pe linie continuă. Atunci nu aveţi scăpare. De când funcţionează acest sistem de drone, poliţia din Bordeaux amendează cu 15-20 mai mulţi şoferi într-o oră. Singurul contraargument vine de la Pierre Chasseray, preşedintele asociaţiei franţuzeşti “40 de milioane de conducători de maşini”, care a spus că şoferii pot fi distraşi de la mersul normal în timp ce se asigură că nu sunt drone pe cer care să-i prindă când încalcă regulile.

Autorităţile din Franţa iau în calcul extinderea sistemului de înregistrare şi urmărire cu drona în cele mai importante oraşe şi pe cele mai importante drumuri din Franţa.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide