Poliţia ne arată greşelile pentru care a dat 36 de mii de amenzi în 7 zile

Autor: Alexandru Banu 15 nov. 2017 Știri auto
Poliţia ne arată greşelile pentru care a dat 36 de mii de amenzi în 7 zile

Redăm mai jos comunicatul oficial al Poliţiei Române despre ultima acţiune mare la nivel national. S-au dat amenzi mai mult decât prevede legea. Pietonii nu au fost iertaţi, nici ei.

În urma unei acţiuni desfăşurate în ultimele zile, la nivel naţional, poliţiştii au aplicat aproape 36.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 13.600 pietonilor care au încălcat normele rutiere.

În perioada 6 – 12 noiembrie a. c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, 5.100 de poliţişti din toată ţara au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Acţiunea s-a desfăşurat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi i-a avut în vedere, în mod special, pe pietonii care nu respectă normele rutiere.

În cele 7 zile, poliţiştii au aplicat 35.824 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 34.511 la regimul rutier. 13.587 de pietoni au fost sancţionaţi contravenţional, 11.256 pentru traversarea neregulamentară a drumului public, 2.290 pentru deplasarea necorespunzătoare pe partea carosabilă, iar 41 pentru alte abateri.

Pentru abaterile constatate, în 5.729 de cazuri, poliţiştii au aplicat amendă contravenţională, iar în celelalte 7.858 a fost aplicată sancţiunea avertismentului.

Poliţia Română recomandă pietonilor:                                   

– să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;

-să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);

-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;

-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;

-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie;

-copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.

 

IATĂ AICI FILMULEŢUL DEMONSTRATIV

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide