Poţi să fugi, dar nu poţi să te ascunzi (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 20 feb. 2018 Știri auto

Eins, zwei Polizei, nemţii au maşini noi de urmărire. Nu am găsit altă rimă. Dar putem să răspundem parţial şi pe jumătate unui război etern între Audi, Mercedes şi BMW. Care e cea mai bună dintre ele. Care e cea mai frumoasă? Care e aia mai practică? Şi care e cea mai potrivită pentru intervenţii? Nimeni nu are curaj să o spună, dar toţi lasă de înţeles câte ceva. Iar atunci când Poliţia Germană se lasă sedusă de Mercedes, cam ăsta e răspunsul la trilema oricărui fan de maşini nemţeşti.

Producătorul german cu departament integrat pentru maşini speciale a prezentat la Târgul de Poliţie de la Frankfurt, patru maşini pentru intervenţiile rapide şi dificile. Nu vorbim numai de circulaţie, ci de orice situaţie în care se impune protejarea comunităţii cu dârzenie, rapiditate şi eficienţă. O exprimare poliţienească de Şcoala de la Câmpina, însă despre asta vorbim, nu-i aşa?

În gamă avem şi primul pick-up de serie din istoria Mercedes, acel X-Class pe care toţi îl acuză că a plagiat Nissan Navara. Aşa, şi? Navara nu e bună, sau cum? E o maşină extrordinară, iar dacă parteneriatul dintre Renault şi Mercedes prevede împărţirea tehnologiei, e foarte bine. Adică numai Renault să ia de la Mercedes?! De ce nu şi invers. Adică numai Mercedes e bun şi Renault e prost? Cine nu ar vrea să conducă maşini franţuzeşti cu tehnologie germană? Sau cine nu şi-ar dori ca redundantele teme de design german să capete un pic de curaj cu design franţuzesc?

Celelalte maşini pe care le va folosi Poliţia din Germania pentru siguranţa cetăţenilor vor fi Sprintere, Vito, E Klass break şi GLC-uri, Unele dintre GLC-uri vor fi hibride (350e).

Mercedes G63 AMG prinde 260 km/h cu o forţă teribilă (VIDEO)

Pe razele oraşelor, Poliţia Germană va folosi în continuare Smart-uri electrice în ambele variante de caroserie – Fortwo şi Forfour.

Totuşi, ca să nu-şi supere niciunul dintre constructorii din ţară, Poliţia Germană foloseşte şi maşini Volkswagen sau BMW, şi Opel-uri. În funcţie de land-uri, se subdiviziunile acestora şi de utilitate, poliţia poate alege maşinile cel mai bine-acordate la scopul pentru care sunt cumpărate. Aşa că nu e nevoie să vă schimbaţi marca preferată după toanele nemţilor.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide