Poţi şi tu dacă ştii cu pedalale, volanul şi frâna de mână

Autor: Alexandru Banu 29 nov. 2017 Știri auto
Poţi şi tu dacă ştii cu pedalale, volanul şi frâna de mână

Keb Block e un fel de Hagi-Maradona-Zidane al volanului. Sau Messi pentru cei născuţi după 1990. Ca să ştie şi ei despre ce vorbim. Americanul şi-a făcut un nume gigantic dându-se de’a latul. Gymkhanele lui sunt printre cele mai vizionate scurtmetraje pe Youtube pentru băieţii cu mulţi cai în cap. Acum, nu mulţi ştiu ce e în spatele unei producţii video. Câte duble se trag, câte repetiţii se fac până iese totul perfect aşa cum e rezultatul. Şi-n filmele lui Ken Block se vede că asfaltul e plin de urme de cauciucuri, semn că s-a filmat de mai multe ori până a ieşit nemţeşte treaba pentru ochiul viewer-ului.

Ken Block a format un cult. Toată lumea vrea să fie ca el, să fie în jurul lui, să bea energizant de care bea regele drift-urilor şi să aibă în jurul lui The Fuel Girls. Primul pas e să-ţi iasă ceea ce-i iese lui. Asta dacă ai un Subaru sau o Fiesta de 5-600 de cai, dacă ai bani de cauciucuri cu zecile şi de o producţie cinematografică în care intră şi costurile cu locaţia. Să nu uităm că el a filmat şi în studiourile Universal, din SUA. Cum deja vi se pare imposibil să obţineţi finanţare pentru toate astea, rămâne să veniţi cu varianta voastra. Iar varianta voastră e mai bine o parodie decât o copie foarte proastă fără toate aceste ingrediente costisitoare despre care vorbeam.

Etienne Guerra are un canal Youtube unde a urcat o nouă parodie de megabuget după Gymkhana. Se numeşte 0.9 în loc de 9 la a câta Gymkhana a ajuns originalul. Maşina este o Fiesta de 600 de cai, iar decorul real pare dintr-o lume abandonată. Oricum, e specatculos că Etienne poate să scoată chiar şi atât de mult praf şi fum din roţi cu o maşină care nu urcă Dealul Academiei în Bucureşti cu a aer condiţionat, în treapta a treia (zicem noi). Dacă vă taie vreun gând să faceţi şi voi o variantă ieftină a Gymkhanei, alegeţi vă rugăm frumos un circuit închis unde nu intră nimeni şi unde nu puteţi lovi ceva dur decât un jalon. 

CHEAPKHANA VIDEO

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide